Потврђена оптужница против Дукића за покушај убиства новинара

Agencije
Потврђена оптужница против Дукића за покушај убиства новинара

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Недељка Дукића (29) из Кнежева због покушаја убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића.

Оптужницом се Дукићу на терет ставља да је, заједно с Марком Чолићем, који је неправоснажно осуђен на четири године затвора, претукао Ковачевића 26. августа 2018. године, преноси "Аваз".

"Обојица су били маскирани капуљачама дукса и били су наоружани металним телескопским палицама. Ковачевића су сачекали пред зградом у којој станује и када су га уочили, Чолић му је пришао с предње стране и ударио га палицом по глави. Дукић је Ковачевићу пришао с леђа и заједно су га ударали", наводи се у оптужници.

Како се додаје у оптужници, Ковачевић је од удараца пао на земљу и док је лежао, Дукић и Чолић су наставили да га ударају палицама по глави и тијелу. Ковачевић је у нападу задобио тешку повреду у виду нагњечења мозга те више лакших по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Дукић се дуже од годину дана налазио у бијегу да би се сам предао тужилаштву у новембру прошле године. Од тада се налази у притвору, који му је одлуком суда продужен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана