Потврђена још једна оптужница због Аном апликације

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Суд БиХ потврдио је још једну оптужницу против Рејхана Раковића и осталих која се односи на "Аном" апликацију, потврђено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Поред Раковића, оптужницом су обухваћени Енсар Салчиновић, Кенит Чакић и Армин Отузбир.

Раковић је оптужен да је с циљем прибављања имовинске користи, у својству службеног лица, удружио групу људи ради извршења кривичних дјела примање дара и других облика користи, те посредством припадника групе захтјевао и примао дар за себе како би на у оквиру своје функцији извршио оно што не био смио.

Раковић је оптужен да је починио кривично дјело удружевање ради чињења кривичних дјела и кривично дјело примање дара и других облика користи.

Салчиновић, Чакић и Отузбир су оптужени зато што су постали припадници групе људи са циљем чињења кривичних дјела посредујући при подмићивању службеног лица.

Чакићу је на терет стављено да је учинио дар службеној особи у институцијама БиХ да за другог у оквиру своје функције изврши што не би смјела.

У оптужници се наводи да се Мирза Рамљак терети да је учинио дар службеној особи у институцијама БиХ да за њега у оквиру своје функције изврши што не би смјела, а Ивица Сабљо да је као службена особа у институцијама БиХ прибавио другом корист злоупотребом положаја или овлаштења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана