Потрага за трећим учесником у убиству у Билећи

Сања Амиџић
Потрага за трећим учесником у убиству у Билећи

Бањалука - За Ђорђем Радмиловићем из Билеће Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало је потрагу због сумње да је учествовао у убиству власника кафе-бара "НН" Петра Бајчетића (37) у Билећи.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова РС сумња се да се Радмиловић крије на подручју Републике Српске и Црне Горе.

- Молимо све грађане да, уколико примијете поменуто лице, или имају информације о његовом кретању, нека позову најближу полицијску станицу на број 122, и помогну да он буде пронађен и ухапшен - наводи се у саопштењу.

Из МУП-а нису саопштили детаље истраге и на који начин је Радмиловић повезан са злочином.

Због ликвидације Бајчетића полиција је раније ухапсила бившег полицајца МУП-а РС Драгана Шаренца и расписала потјернице за Миљаном Вујовићем и сада за Ђорђем Радмиловићем  који се доводе у везу са овим кривичним дјелом. Шаренцу је након хапшења у Окружном суду Бањалука одређен једномјесечни притвор док су остала двојица у бјекству. Њих двојица осумњичена су за убиство.

Бајчетић је убијен 19. септембра око 20.30 часова испред зграде гдје живи у улици Алексе Шантића у Билећи. Убице су му направиле засједу. Када се он довезао "голфом" пресрели су га и наводно покушали да отму. Међутим, како им је план да га угурају у друго возило пропао, један од нападача испуцао је хитац у ваздух, а затим пуцао Бајчетићу у главу. Он је  превезен у требињску болницу одакле је послат у Подгорицу. На путу до главног града Црне Горе Бајчетић је умро. Истрагом је утврђено да је убиство почињено из користољубља.

Бајчетић је у свом граду био познат као угоститељ али и човјек склон "мутним" пословима због чега су изразили сумњу да је мотив убиства неријешени рачуни из криминалног миљеа Херцеговине.

Шаренац је хапшен у акцији "Маска" у октобру прошле године због организованог шверца дрогом. Вујовић је на казну од осам година осуђен 2007. године због подметања експлозивне направе под службени аутомобил бившег командира Јединице ДГС-а у Требињу Миодрага Кундачине.

Запаљен "голф"

Полиција је након убиства Петра Бајчетића други дан у околини Билеће пронашла запаљен "голф 5" који су убице користиле током ликвидације билећког кафеџије. Запаљено возило било је једно од трагова који су довели до убица Бајчетића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана