Попадић послије свађе са унуком убио снаху

Срна
Попадић послије свађе са унуком убио снаху

Србац - Неђељко Попадић (66) из Ситнеша код Српца убио је у недјељу навече са три хица из властитог пиштоља снаху Илијану Попадић (41).

Трагедија се догодила у 19.55 часова, у заједничком породичном домаћинству. Иза несрећне жене остали су кћерка Бригита, син Недељко-Јефто и супруг Драго који је на привременом раду у Њемачкој.

Портпарол Окружног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић-Видовић изјавила је да је осумњичени за убиство ухапшен, да ће бити обављена вјештачења изузетих трагова као и да је наложена обдукција страдале.

Како незванично сазнајемо, свађа је избила због неријешених имовинских односа, а Попадић је наводно још током поподнева пријетио снахи која је планирала да га пријави полицији, али је од тога одустала.

- У вечерњим часовима дошло је до свађе Неђељка са унуком Бригитом. Она је о томе телефоном обавијестила оца који је затим позвао супругу Илијану да ријеши проблем. Попадићева се у том тренутку налазила у Српцу. Убрзо се вратила кући гдје је настала жучна расправа током које је Неђељко потегао пиштољ и испалио у снаху неколико хитаца. Иако су одмах комшије прискочиле у помоћ и унијеле је у ауто како би је одвеле у хитну помоћ, није јој било спаса - рекао је извор близак полицији. 

Осумњичени је посједовао дозволу за оружје којим је усмртио несрећну жену. Из кругова блиских полицији сазнајемо да до сада није било пријављених случајева породичног насиља у овој породици, иако су многи у селу знали да међу актерима ове трагедије има несугласица.

Неђељко Попадић са супругом Браном живи у Њемачкој гдје је провео радни вијек и стекао пензију а у завичај је недавно дошао како би посјетио породицу и обавио кућне радове.

- Илијана је живјела сама са дјецом а супруг Драго је повремено долазио да их обиђе, баш као и дјед Неђељко и бака Брана. Дјеловали су као складна породица. Шта се Неђељку десило у глави да јој на тако бруталан начин одузме живот, то нико не зна - причају комшије.

Илијана Попадић је поријеклом из Котор Вароша, а након удаје се преселила у Ситнеше. Била је активна у Фолклорном удружењу грађана “Мотајички вук” из овог села, прво као играч а затим и као члан Управног одбора а са њима је обишла бројне европске земље.

Један од мјештана Ситнеша, Вид Бабић, каже да је запрепаштен вијешћу о Илијаниној смрти јер је његова супруга Драгица требало да се с њом види у вечери трагедије, а умјесто сусрета дочекао их је шок и невјерица.

- Супруга која је активна у фолклорном друштву ми је рекла да је добила поруку од Илијане да ће око 21 час бити одржан састанак на коме ће договарати припрему васкршњег концерта планираног за крај априла. Таман кад је кренула да се спрема, угледала је објаве на “Фејсбуку” да је Илијана убијена. У том тренутку свијет нам се окренуо - каже Вид.

Умјетнички руководилац “Мотајичког вука”, Ратко Лаловић, потврђује да је Илијана своје посљедње сате провела са малим фолклорашима на припремама за васкршњи концерт који  организују сваке године.

- Имали смо пробу у Српцу као и сваке недјеље. У једном тренутку Илијана је отишла у Ситнеше како би припремила састанак којем је и ми касније требало да се прикључимо. Прије тога је одлучила да накратко оде до куће и тада се десила трагедија. Нас је та вијест дочекала по изласку из сале и сви смо били потпуно сломљени - рекао је Лаловић.

Прво убиство од 2014.

Ово је прво убиство у србачкој општини у посљедњих пет година након што је у фебруару 2014. године Лука Савић хицима из аутоматске пушке усмртио оца Слободана и баку Мару из Доњих Кладара због чега је осуђен на 19 година и 10 мјесеци затвора. Његовом помагачу, тада малољетном Далибору Митраковићу, изречена је пресуда да проведе од шест мјесеци до четири године у васпитно-поправном дому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана