Поново суде оптуженима за убиство Крунића

Небојша Томашевић
Поново суде оптуженима за убиство Крунића

БАЊАЛУКА – Врховни суд Републике Српске уважио је жалбе одбране и Републичког тужилаштва на пресуду за убиство бизнисмена Славише Крунића (48) и његовог пратиоца Жарка Павловића и покушај убиства возача Горана Илића, и предмет вратио Окружном суду на ново суђење.

Потврдила је ово "Гласу Српске"  секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић која је рекла да је укинута првостепена пресуда и предмет враћен на ново одлучивање.

Првостепеном пресудом на укупно 60 година затвора због овог злочина  осуђени су Бенеди Ђукановић и Родољуб Гајић, који је био радник „Сектор Секјуритија“, фирме у власништву убијеног Крунића. Ђукановић је добио 40 година за убиство Крунића и Павловића и покушај убиства Илића, док је Гајић осуђен на 20 година због помагања у злочину.

Трећеоптужени Емилио Балдо ослобођен је оптужби због недостатка доказа. У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре током извршења убиства.

Убијени Крунић

Према првостепеној пресуди, Бенеди Ђукановић и Жељко  Ковачевић су 22. априла 2019. године испалили из аутоматских пушака најмање 36 хитаца на џип бањалучког бизнисмена Славише  Крунића те тако усмртили њега и Павловића. Том приликом рањен је возач џипа „тојота” Горан Илић.

Како се наводи у пресуди, Ђукановић и Ковачевић су од почетка 2019. године договарали и припремали злочин. Родољуб Гајић им је помагао тако што је Ковачевићу одао информације о кретању и боравку Крунића на викендици, као и о члановима његовог обезбјеђења и оружју које су имали.

Кобне вечери Ђукановић, Ковачевић су се срели у кафићу те наоружани аутоматским пушкама отишли у Романијску улицу у Гламочанима у близину Крунићевог имања и направили сачекушу сакривши се у жбуње.

Непозната особа је јавила Ковачевићу када је Крунић кренуо ка имању, а када је џип, који је возио Илић наишао поред засједе и успорио Ђукановић и Ковачевић су отворили рафалну паљбу. Том приликом Илић иако рањен је узвратио и у међусобној размјени ватре тада је погинуо Жељко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана