Полом слетио у Врбању и погинуо

Горан Обрадовић
Полом слетио у Врбању и погинуо

Челинац - Огњен Лазендић (23) из Бањалуке погинуо је јуче ујутро у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Горњим Бабићима код Челинца.

Несрећа се догодила јуче око 8.45 часова на магистралном путу Бањалука - Котор Варош када је Лазендић управљајући аутомобилом "поло" изгубио контролу над возилом те скренуо с пута, слетио у провалију дубоку више од 15 метара и завршио у ријеци Врбањи.

- Са њим у аутомобилу се налазио још један младић, који је успио да се спаси из возила и није задобио тешке повреде, али је доживио јак шок - рекао је наш извор.

Један од мјештана који живи у близини мјеста несреће испричао је да је возач највјероватније заспао у вожњи.

- Несрећа се догодила на прилично равном дијелу пута, гдје има само једна блага кривина. Вјероватно је заспао и затим слетио с пута и завршио у ријеци. Возило је у потпуности било испод воде и само је петнаестак центиметара вирило изнад површине - рекао је један од очевидаца.

Јуче није било познато да ли се несрећни Лазендић утопио у ријеци или је умро од повреда које је задобио приликом слијетања. У извлачењу тијела јуче су учествовали и рониоци Специјалне јединице МУП-а РС.

Наш саговорник је испричао да су у тренутку када је возило слетјело наишли човјек и жена који су кренули у цркву на причешће и чим су видјели несрећу, одмах су се зауставили.

- Човјек је стрчао до ријеке и помогао сувозачу да изађе из возила, али возачу није било помоћи. Видио сам тог младића који је изашао из возила. Био је у мајици кратких рукава и ван себе. Нисам примијетио да је имао неке тешке повреде, али био је скроз у шоку и није знао шта прича - рекао је наш саговорник.

Према незваничним информацијама, Лазендић је радио као медицински техничар у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука, а у суботу увече су радници те болнице прослављали Нову годину.

- Лазендић је живио у центру Бањалуке и највјероватније да је јуче кренуо да у Котор Варош одвезе пријатеља који је био с њим у возилу у тренутку несреће - рекао је наш извор.

До закључења овог броја "Гласа Српске" није била потврђена идентификација несрећног младића, јер је његов отац, када је сазнао за несрећу, доживио шок и завршио у болници.

- Полиција код младића није пронашла документа, а провјерама су утврдили да је власник возила његов отац. Када су му саопштили шта се десило, њему је позлило и возилом Хитне помоћи одвезен је у болницу. Лазендић је живио са оцем. Мајка му је умрла прије шест година, па нико јуче није могао потврдити идентитет - појаснио је наш извор.

На магистралном путу Бањалука - Котор Варош често се дешавају тешке саобраћајне несреће, због чега на неколико мјеста стално дежурају полицијске патроле.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана