Пољицамe код Маглаја: Подлегао повредама послије судара са камионом

Сања Амиџић
Пољицамe код Маглаја: Подлегао повредама послије судара са камионом

Маглај - Возач "голфа 3" Д. Р. (46) из Маглаја подлегао је повредама, а његови сапутници Д. А. (21) и малољетни Д. С. повријеђени су у стравичном судару са камионом у мјесту Пољице код Маглаја.

Након несреће, која се догодила у четвртак око 18 часова, возач "голфа" давао је знакове живота, али је по доласку у зеничку болницу издахнуо.

- Пацијент је у болницу довезен у тешком стању. Љекари су покушали да ураде реанимацију, али пацијент није преживио - казали су у зеничкој болници.

Додали су да је повријеђенима Д. А. и Д. С. указана љекарска помоћ и они су ван животне опасности. Како сазнајемо, Д. С. је задобио повреде стомака због чега је задржан на даљем лијечењу на Одјељењу за интензивну његу, док Д. А. има лакше повреде у виду огреботина од стакла и лима.

Према ријечима очевидаца, до несреће је дошло након што је "голф" прешао у другу траку и нашао се директно испред камиона на неколико метара.

- Камионџија Милан Мијановић покушао је да избјегне директан судар са возилом, па је нагло скренуо с пута, пробио браник и сурвао се у корито ријеке Босне - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Додао је да се "голф" забио у камион и од силине удара одбио на другу страну, гдје је ударио у браник и зауставио се на путу.

- Возило је у потпуности уништено. Људи који су били у близини покушали су помоћи особама у возилу, међутим, до доласка ватрогасаца возачу се није могло прићи. Тек када су они изрезали лим, извучен је тешко повријеђени Д. Р. - казао је исти извор.

У овој саобраћајки лакше повреде задобио је и возач камиона, али он се није обраћао љекарима.

- Усљед превртања камиона ударио сам се у руку и лијеву ногу, али то није ништа опасно - казао је кратко Мијановић.

Полиција је након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

На овом магистралном путу често се дешавају саобраћајне несреће са смртном посљедицом због чега га називају "пут смрти". У јуну ове године у мјесту Брезово поље погинуо је Иван Чалић (23) из Зенице када је управљајући "кадетом" закачио камион и слетио с пута у канал. Исте судбине био је и Ферид Галијашевић (28) из Тешња који је у априлу ове године код Добоја изгубио живот када се управљајући "голфом" сударио са камионом.

Транзит

Четири особе, чији идентитет није саопштен, повријеђене су у петак у судару три возила на западном транзиту у бањалучком насељу Лазарево.

У несрећи која се догодила око 14 часова учествовали су "голф 3", "ауди А3" и "хјундаи". Повријеђенима је љекарска помоћ указана у Хитној помоћи Бањалука, након чега су три лица пуштена на кућно лијечење, док је једно задржано на даљем лијечењу у болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана