Полицијски инспектори осумњичени за примање мита бранe се са слободе

Н. Т.
Полицијски инспектори осумњичени за примање мита бранe се са слободе

БАЊАЛУКА - Полицијски инспектори Ненад Грујић и Јелена Флорјан који су осумњичени за примање 20.000 КМ мита, пуштени су да се бране са слободе, сазнаје "Глас Српске"

Грујићев адвокат Жељко Вишић нам је каза да су осумњиченима умјесто притвора одређене мјере забране.

- Окружни суд у Бањалуци је донио рјешење којима им се притвор укида и изричу мјере забране састајања са свједоцима као и међусобни контакти и састајања-појаснио је Вишић.

Грујића и Флорјан терете да су узели 20.000 КМ мита од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића како би "средили" обуставу истраге која се против њега води због наводних малверзација. 

Грујић и Флоријан радили су у Одељењу за привредни криминал Полицијске управе Бањалука.  Њих двоје водило је истрагу против Видића на основу анонимне пријаве. Наводно су га дуже времена малтретирали и пријетили му истрагом те тражили  му 30.000 КМ заузврат да би га амнестирали одговорности. Они су ухапшени у у фебруару акцији "Сирано". Означени новац Грујићу је дао Видић који је сарађивао с полицијом.

Против осумњичених је раније већ  покренута и финасијска истрага да се утврди да ли су имовину коју посједују стекли на законит начин.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана