Полицијска управа Добој: Бивши порески службеник ојадио Дом за смјештај дјеце и један кафић за 80.000 КМ

Н.Т.
Полицијска управа Добој: Бивши порески службеник ојадио Дом за смјештај дјеце и један кафић за 80.000 КМ

ДОБОЈ - Против Ц.П. полиција из Добоја поднијела је извјештај Окружном тужилаштву у Добоју због сумње да је преварио власнике Дома за смјештај дјеце и једног кафића у Добоју за 80.715 КМ.

Полицијска управа Добој саопштиа је да га терете за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, певара и лжно представљање.

- За лице иницијала Ц.П.  постоји основ сумње да је као стручни сарадник за услуге пореским обавезницама и редовну наплату од 01. јануара 2010. године до 01.новембра .2017. године, искористило свој службени положај и прекорачило границе свог овлашћења у намјери да оствари противправну имовинску корист. Довео је у заблуду одговорно лице једног дома за смјештај дјеце и власника једног угоститељског објекта у Добоју да ће обавезе поменутих пореских обавезника бити измирене те са истима у више наврата тим  поводом  састајало и преузимало новац-стоји у саопштењу.

Додаје се да је осумњичени након пензионисања тачиније 01. новембра. 2017. године, лажно се представљајући остварио  комуникацију са наведеним лицима, настављајући оштећене држати у заблуди да ће измирити њихове пореске обавезе.

- Он се у неколико наврата састајало са оштећеним и преузимало новац, на који начин је себи прибавило противправну имовинску корист у износу од 24.186 КМ, а оштећенима проузроковало имовинску штету у износу од 80.715, 59 марака-стоји у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана