Полицијска акција Језеро: Отац и син међу шверцерима марихуане

Сања Амиџић
Полицијска акција Језеро: Отац и син међу шверцерима марихуане

Пелагићево - Отац и син Лазо и Никола Михајловић, Бојан Стојановић и Мирослав Ђорђић из Пелагићева ухапшени су у акцији "Језеро" због сумње да су као организована група узгајали индијску конопљу, производили и продавали марихуану на подручју Пелагићева.

Полиција је претресом кућа које користе осумњичени пронашла засад индијске конопље, марихуану припремљену за продају, вагу за прецизно мјерење, али и оружје и муницију.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале, рекли су да је претресом куће М. Ђ. пронађено и одузето 27 стабљика индијске конопље засађене у саксије.

Заплијењени су и пластична врећица и стаклена тегла у којима се налазила марихуана, дигитална вага, дробилица и други предмети које се користе за производњу дроге.

- У кући Л. М., коју користи и Н. М., пронађени су и одузети: три ручне бомбе, 261 пушчани метак различитог калибра и 30 метака за пиштољ - казали су у добојској полицији.

Додали су да је у кући коју користи Б. С. пронађен и одузет пиштољ за који није посједовао дозволу и два оквира за муницију. Ова акција трајала је око четири мјесеца.

Осумњичена група је јуче након саслушања у полицији уз извјештај у даље поступање предата Окружном тужилаштву у Добоју. Они се терете за кривично дјело неовлашћена производња и промет опојне дроге.

Да су засади индијске конопље и раније откривани на подручју добојске регије говори и податак да је добојска полиција лани у мјесту Доња Зелиња открила плантажу од 398 засада ове биљке. Тада су пронађене 232 стабљике висине до 1,4 метра, док је око 166 стабљика било одсјечено и почеле су да се обнављају. Поред ове плантаже, полиција је у септембру прошле године открила и мини-плантажу у Чечави код Теслића. Тада је пронађено 80 стабљика индијске конопље, која је била обрана и стављена на сушење. Ова биљка пронађена је на имању Маријана Савића из Теслића.

Мостар

Ален Алић (25) из Мостара ухапшен је у том граду због сумње да је на имању у Доњој Дрежници узгајао марихуану.

Полиција је претресом куће и помоћних објеката пронашла око 150 стабљика индијске конопље, која је била припремљена за садњу. До закључења овог броја "Гласа Српске" саслушање осумњиченог није било завршено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана