Полиција трага за преварантом "Миралемoм из Модриче”: Јефтином нафтом мамио купце па их ојадио за 4.000 КМ

Небојша Томашевић
Полиција трага за преварантом "Миралемoм из Модриче”: Јефтином нафтом мамио купце па их ојадио за 4.000 КМ

ДОБОЈ - Полиција трага за преварантом “Миралемом из Модриче”, који се тако представљао и преварио три особе за 4.000 КМ којима је понудио нафту по повољнијим цијенама, потврђено је “Гласу Српске”.

Према информацијама из полиције, Миралем из Модриче је 12. априла преварио двије особе из Добоја и Грачанице за око 2.500 КМ. Он је, како сазнајемо, телефоном са двојицом мушкараца договорио да им набави двије и по тоне нафте по повољнијим цијенама.

- Представио им се као Миралем из Модриче. Од првог је узео 1.000 КМ за тону, а од другог 1.500 КМ за тону и по нафте. Рекао им је да дођу пред “Рафинерију уља” у Модричи како би преузели робу, али када су дошли нису нашли ни њега ни нафту. Преваранту се ту изгубио сваки траг - казао је извор близак истрази.

Исти случај забиљежен је пет дана раније, а у причу преваранта повјеровао је и лаковјерни Добојлија који је путем интернет огласника тражио да купи регресирану нафту.

- Њему се након неког времена јавио мушкарац и понудио му нафту по цијени од 1,5 КМ по литри. Договорили су се да се нађу на једној пумпи гдје су, према пријави жртве, дошла двојица мушкараца представљајући се као радници “Рафинерије уља” из Модриче - казао је извор близак истрази.

Додао је да је Добојлија преварантима за гориво дао 1.400 КМ, а они су му рекли да морају само да оду по путни налог како би добио робу.

- Обећали су му да ће цистерну одвести до његове куће и да их сачека како би им показао пут. Он их је чекао према договору, како се нису појавили, схватио је да је преварен па је позвао полицију - казао је наш извор.

Појаснио је да полиција истражује да ли су преваре у Модричи и Добоју повезане.

- До сада прикупљени подаци и начин преваре указују да се ради о истом преваранту. Такође, вјерује се да је имао помагаче и то се истражује - казао је наш извор.

Полицијска управа Добој саопштила је да прва превара пријављена 7. априла Полицијској станици Добој 1, а друга 12. априла Полицијској станици Модрича.

- Прво је један човјек пријавио да је двојици непознатих мушкараца који су се представили да раде у “Рафинерији уља” у Модричи дао 1.400 КМ за  регресирану нафту, али је није добио. Пет дана касније, двије особе су пријавиле да су контактирале човјека који им се представио као “Миралем из Модриче” како би купили нафту. Један му је дао 1.000, а други 1.500 КМ за нафту коју нису добили - рекли су у ПУ Добој.

Апел

Из Полицијске управе Добој апелују на грађане да буду опрезни приликом куповине робе те да добро провјере о чему се ради и од кога купују.

- Позивамо грађане да ако су преварени да то пријаве полицији - саопштено је из Полицијске управе Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана