Полиција трага за још два учесника ликвидације Мирослава Лазаревића

Небојша Томашевић
Полиција трага за још два учесника ликвидације Мирослава Лазаревића

Бањалука - Полиција трага за још најмање двије особе за које се сумња да су умијешане у убиство Мирослава Лазаревића (32) из Источног Новог Сарајева.

Ово је казала републички тужилац Драгица Глушац у бањалучком Окружном суду на рочишту за одређивање притвора осумњиченим за овај злочин Саши Видовићу (34) из Бијељине и Александру Булатовићу (30) из Источне Илиџе.

Она је истакла да осумњичене терете за организовани криминал и тешко убиство из користољубља.

- Свако је имао своју улогу у злочину и знало се ко шта ради. Прије убиства осумњичени су набавили оружје, без серијског броја. Истрагом смо дошли до сазнања да су они у Мостару украли BMW X5 од Халила Ђ. из Холандије и с тим возилом су се довезли до мјеста злочина и у Лазаревића испалили више од 20 хитаца. Све су детаљно испланирали, па су тако претходно набавили средства за уништавање трагова - рекла је Глушац.

Додала је да су на мјесту злочина пронађене 23 чауре, а захваљујући дојави грађана на вријеме је угашен BMW X5 којег су осумњичени запалили послије убиства. У возилу је нађена аутоматска пушка без серијског броја с којом је, највјероватније, извршено убиство. Пушка није изгорјела у потпуности па ће бити предмет ДНК и других вјештачења.

Глушац је испричала да је током потраге за осумњиченима пронађена и тренерка једног од њих којој су биле нагорјеле ногавице, а у џепу је пронађен упаљач.

Према њеним ријечима, за Републичко тужилаштво нема двојбе да су Видовић и Булатовић починили овај злочин, па је притвор за њих затражен због бојазни од утицаја на свједоке и да ће сакрити доказе, те узнемирења јавности.

Њима је бањалучки Окружни суд јуче одредио једномјесечни притвор.

Лазаревић је убијен у недјељу два сата иза поноћи када су убице пуцале на њега из аутоматске пушке док се возио у  "голфу А7" у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву.

Убиство Лазаревића посљедица је обрачуна између припадника организованих криминалних група, а ко је наручио ликвидацију још није познато и за налогодавцем се трага.

Лазаревић је 2009. године због изнуде осуђен на три мјесеца затвора и казну од 5.000 КМ јер је као члан ауто-мафије од Вилима Карловића изнудио 2.000 евра за поврат аутомобила "мерцедес", власништво Министарства одбране БиХ. Видовић је познат по крађама возила и он је 2009. године рањен у Новом Саду након што га је са још једним лицем полицајац ухватио у крађи "аудија А6". Булатовић је познат као кик боксер и био је првак Балкана у овом спорту 2006. године. Био је и тренер Кик-бокс клуба Источно Сарајево.

Адвокати

Браниоци осумњичених су навели да тужилаштво није понудило ниједан доказ који потврђује сумњу да су Саша Видовић и Александар Булатовић учествовали у убиству, његовом организовању, нити да су међусобно били повезани.

Адвокатски тим одбране Булатовића Мирко Дабић, Дарко Кременовић и Милан Петковић истакли су да нема директних доказа да је Булатовић учествовао у злочину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана