Полиција претресла Дом здравља у Лукавцу због незаконитог издавања рецепата и продаје лијекова

ГС
Полиција претресла Дом здравља у Лукавцу због незаконитог издавања рецепата и продаје лијекова

Припадници криминалистичке полиције извршили су претресе Дома здравља у Лукавцу те једне приватне здравствене установе у том граду, уз још неколико објеката у циљу расвјетљавања привредног криминала и корупције.

 Незванично, утврђују се детаљи незаконитог издавања рецепата и продаје лијекова,преноси Кликс.

Наиме, полицијски службеници Управе полиције МУП-а ТК из Сектора криминалистичке полиције, односно Одсјека за борбу против привредног криминалитета и корупције су јучер извршили претресање једне јавне и једне приватне здравствене установе стамбених објеката, путничких моторних возила, пословних просторија, као и осумњичених особа на подручју Лукавца и Тузле.

Акција је проведена у склопу откривања, расвјетљавања и доказивања сложених облика кривичних дјела из области привредног криминалитета и корупције, а како су саопћили из кантоналне полиције, у сарадњи и под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва у Тузли и на основу наредбе Општинског суда у Лукавцу.

"Приликом радње претресања пронађени су и привремено одузети предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овласти и кривотворење службене исправе из члана 389. Кривичног закона ФБиХ (службена и медицинска документација, биљешке, нелегално посједовани лијекови, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку)", навели су из Управе полиције МУП-а ТК.

Према информацијама које су незванично потврђене за Клиx.ба, полиција је извршила претресе Дома здравља у Лукавцу те једне приватне здравствене установе у том граду, у циљу прикупљања материјалних доказа који се везују за незаконито издавање рецепата.

Наиме, према доступним информацијама, наводно је неколико љекара скупа са јединим медицинским техничарем у лукавачком Дому здравља дужи временски период вршило издавање рецепата за лијекове без законског покрића, да би се накнадно, илегално обављала продаја тих лијекова. Зараду на такав начин, осумњичени су, наводно узимали за себе.

Све детаље тренутно утврђује полиција у сарадњи са тужилаштвом, а након јучерашњих претреса нико од осумњичених није ухапшен. Из кантоналне полиције су навели да је у току даља криминалистичка истрага, након које ће Кантоналном тужилаштву бити достављен одговарајући извјештај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана