Полиција и даље ћути о смрт студента из Градишке у Београду

Милан Вујић
Полиција и даље ћути о смрт студента из Градишке у Београду

Градишка - Београдска полиција и даље не открива идентитет двојице младића који су се налазили у стану у ноћи када се десила мистериозна смрт студента Академије умјетности у Београду Александра Јањетовића (19) из Градишке.

Јањетовић је пронађен мртав у понедјељак, 9. фебруара, ујутро око шест часова, испред зграде на раскршћу Београдске и Његошеве улице у центру Београда, а сумња се да је пао са трећег спрата зграде, гдје је живио или га је неко гурнуо у смрт. Он је јуче сахрањен на локалном гробљу у Брестовчини код Градишке.

Налаз са Војномедицинске академије у Београду потврдио је да је смрт наступила насилним путем и да младић има фрактуру грудног коша.

Кобне ноћи била је журка. Колега настрадалог под именом Стеван напустио је дружење, док је млади студент из Градишке остао са двојицом непознатих особа, чији је идентитет полиција и даље не открива. Младићи су у полицијској станици испитани, али брзо потом су пуштени на слободу.

- Први је изјаву дао Стеван, а потом остала двојица. Проблем је што се изјаве не поклапају. Двојица која су остала у стану су изјавила да је Александар изазвао тучу, њих претукао, а потом у бијесу разбио балконски прозор и скочио кроз њега. Полиција је увиђајем утврдила да туче није било - испричао је "Гласу Српске" отац несрећног младића Жељко Јањетовић, који се вратио из Београда.

Према његовим ријечима, Александров колега Стеван није желио да пуно прича у вези са овим догађајем нити је желио да се види са колегама који су испитани у полицији.

Породица Јањетовић тврди да постоје многе сумње о трагичној смрти њиховог сина, јер тврде да се младић никад не би одлучио на самоубиство, што су потврдили они који га познају и декан факултета.

- Позвао ме декан факултета из Београда и питао шта се десило и какав је обдукцијски налаз. Рекла сам да пише да је смрт наступила насилно, на шта је он одговорио да сви тако мисле на факултету - испричала је мајка несрећног младића Александра Јањетовић.

Она је казала да има осјећај да је њен син те ноћи од нечега бјежао.

- Био је јака личност, никада не би покушао самоубиство. Мислим да је он био натјеран на нешто - рекла је мајка Александра.

Без одговора

Из редакције "Гласа Српске" јуче је послат допис Републичком јавном тужилаштву у Београду, са намјером да сазнамо више детаља о овом случају. До закључења овог текста "Гласа Српске" одговоре на наша питања нисмо добили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана