Полицајци претукли власника дискотеке у Кнежеву

Небојша Томашевић
Полицајци претукли власника дискотеке у Кнежеву

Бањалука - Припадници јединице за подршку Центра јавне безбједности Бањалука Јован Зорић (24) и Максим Мрковић (25) пријављени су бањалучком Окружном тужилаштву и удаљени с посла због туче и лупања аутомобила у Кнежеву.

Из ЦЈБ Бањалука је, наводећи њихове иницијале, саопштено да их терете за насилничко понашање и оштећење туђе ствари.

Према извјештају који је против њих поднесен, Зорић и Мрковић су у суботу, 1. августа, учествовали у масовној тучи у дискотеци "Дијаболик" у Кнежеву и том приликом претукли су власника дискотеке Миливоја Тепића.

Извор близак истрази је казао да су они тога дана отишли у Кнежево на свадбу код једног колеге из јединице.

- Наводно се раније неко од њихових заједничких пријатеља посвађао са неким момком из Кнежева. У суботу увече настављен је сукоб између њих, током којег је колега од Зорића и Мрковића претучен. Када су чули да им је нападнут пријатељ, одлучили су да се освете и отишли су у дискотеку  да траже нападача - испричао је извор близак истрази.

Он је додао да Зорић и Мрковић у дискотеци нису нашли нападача, па су се посвађали с власником дискотеке Тепићем.

- Током расправе један од њих ударио је Тепића у главу. Гости и конобари одмах су побјегли када су примијетили тучу и дискотека се убрзо испразнила - појаснио је наш саговорник.

Он је додао да су насилници након ударања Тепића полицијским палицама полупали инвентар у локалу и све редом су уништавали.

- Када су полупали инвентар, изашли су испред локала и питали које је возило од власника. Када су сазнали да је то "ауди А4" палицама су на њему полупали фарове, шајбе и оштетили лимарију. Онда су полупали "шкоду" која је ту била паркирана, а која је службено возило општине Кнежево. Причињена је штета од неколико хиљада марака - рекао је извор близак истрази.

Нападачи су тада побјегли, али је полиција Кнежева веома брзо открила о коме је ријеч, па су они приведени и саслушани.

Рјешење

Начелник Центра јавне безбједности Бањалука јуче је донио рјешење којим су Јован Зорић и Максим Мрковић суспендовани због учествовања у тучи.

Из ЦЈБ Бањалука је наводећи њихове иницијале саопштено ће они бити удаљени с посла све до окончања поступка против њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана