Полицајац скинуо жену са вјешала

Јасмина Перишић
Полицајац скинуо жену са вјешала

Шековићи - Полицајац Алекса Вукашиновић из Шековића спасио је А. К. (31) тако што је у задњи час пресјекао омчу коју си је она ставила око врата с намјером да се објеси.

Инцидент се десио у понедјељак у шуми у мјесту Оџаци код Шековића. Вукашиновић је казао да се несрећна жена већ била објесила када су је пронашли он и С. М., с којим она има ванбрачног сина.

- Срео сам С. М. испред продавнице у Оџацима и с њим размијенио неколико ријечи, када га је супруга позвала и рекла му да је А. К. отишла да се објеси. Одмах смо отишли до куће у којој је живјела, а њен син је са балкона викао да је отишла у шуму са конопцем. У ауту сам случајно имао чакију па сам је понио са собом. Отрчали смо у шуму и угледали А. К. како виси на дрвету - испричао је Вукашиновић.

Додао је да је права срећа што се лијева рука жене заглавила у омчу испод врата. То је, сматра он, успорило њено дављење и спасило је сигурне смрти.

- Да бисмо је скинули с вјешала С. М. ју је држао за ноге, да олабави притисак на врат, а ја сам чакијом пресјекао омчу. Била је у несвијести и масирали смо је да је повратимо. Када је дошла себи, није проговарала. С. М. ју је питао зашто је то урадила, али је она наставила да ћути - рекао је Вукашиновић.

Према његовим ријечима, несрећна жена је касније рекла да је покушала да се објеси јер јој је било жао што је С. М. продао овце које је чувала.

Међутим, незванично се прича да је она то учинила због сукоба са момком којег има у Зворнику, а са којим се често свађала.

Вукашиновић је још испричао да је, колико он зна, А. К. била у добрим односима са оцем свог дјетета и његовом супругом, да су чак живјели у истом дворишту.

- Заједно су сви често ручали и слагали се, а А. К. је живјела својим животом. Прије одласка у шуму послала је поруку супрузи С. М., којој је поручила да јој чува сина и рекла гдје држи уштеђевину - испричао је Вукашиновић.

У Полицијској управи Зворник потврдили су да је њихов службеник из Шековића спријечио самоубиство у Оџацима.

Градишка

Сличан случај десио се и у Градишци 17. маја, када је полицајац из овог града Дејан Радић спријечио В. Г. (68) да изврши самоубиство, отевши му пушку, коју је сам себи прислонио на главу. Радић је након пријаве да В. Г. туче супругу изашао на лице мјеста и затекао га у дворишту како сједи са пушком прислоњеном на чело. Пошто га није успио убиједити да спусти оружје, брзом реакцијом му је пушку истргао из руку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана