Ухапшени и саучесници полицајца који је опљачкао Авганистанца, сви осумњичени за разбојништво

Небојша Томашевић
Ухапшени и саучесници полицајца који је опљачкао Авганистанца, сви осумњичени за разбојништво

БРАТУНАЦ - Полицајац из Братунца М.Ј. и његови суграђани Ј.С. и Н.Ф. из Братунца, ухапшени су због сумње да су напали и опљачкали држављанина Авганистана К.Ј. од кога су отели новац и телефон.

Све се десило у недјељу, а прије тога осумњичени полицајац је лажно пријавио да је њега напао Авганистанац. У том обрачуну повријеђени су и полицајац и странац и обојици је указана помоћ у болници.

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да поменути М.Ј. Ј.С. и Н.Ф. тројац терете за разбојништво. Навели су да је прво полицији у Братунцу пријављено да је К.Ј. из Авганистана физички напао полицијског службеника М.Ј. из Братунца.

- Оба лица су се ради указивања љекарске помоћи јавила у Дом здравља Братунац, гдје је том приликом дежурни доктор констатовао лаке тјелесне повреде лицу К.Ј., а лице М.Ј. упутио у ЈЗУ Болница Зворник - наводе у саопштењу.

Појаснили су да је истрагом тог случаја утврђено да се ради о лажној пријави о нападу на полицајца и да је почињено разбојништво над држављанином Авганистана. У оквиру ове истраге полиција је претресла кућe и помоћнe објекатe које користе  М.Ј., Ј.С., Н.Ф., Б.Ђ. и П.П. те су одузети предмети који се могу довести у везу са разбојништвом.

- Пронађени су ватрено оружје и муниција, већа количина новца, телефони, полицијска стоп таблица и „трептач“. О свему je обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини - наводе у полицијском саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана