Полицајац из Зворника ухапшен због сумње да је брисаo казни

Срна
Полицајац из Зворника ухапшен због сумње да је брисаo казни

Зворник - Припадник Центра јавне безбједности Зворник Нермин Сарајлић ухапшен је у акцији МУП-а и зворничког ЦЈБ, због сумње да је "брисао" дугове из прекршајних евиденција због личне материјалне користи.

Начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да је лице Н.С. лишено слободе 24. фебруара и да је против њега поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бијељина о откривању наведених кривичних дјела, а Основни суд у Зворнику одредио му је мјеру једномјесечног притвора.

"У оквиру истраге Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске и ЦЈБ Зворник, утврђено је да је Н.С. злоупотријебио службени положај на начин да је од више безбједносно интересантних лица узимао новац, а за узврат у Регистру новчаних казни и прекршајним евиденцијама које користи МУП извршио фалсификовање одређених чињеница којима је омогућио да лица за које је вршио те исправке, буду избрисана из евиденција као дужници буџета Републике Српске за претходно неплаћене прекршајне налоге", појаснила је Миљановићева.

Како пише портал "Фактор.ба", он је, наводно, у замјену за одређени новчани износ улазио у полицијски регистар новчаних казни па је потом дугове "својих клијената" приказивао као плаћене, иако то заправо нису били.

Према подацима до којих је поменути портал дошао, Сарајлић је брисао дугове који досежу и неколико хиљада марака.

Полицајац се сумњичи да је, након што би примио новац, ушао у систем и неплаћене казне означио као да су плаћене. Тако би дужник и даље остао у евиденцији, али као уредан платиша, односно без дугова према буџету Републике Српске.

Наводно је Сарајлић на овај начин за годину дана "преправио" више од 150 прекршајних налога.

Истрага би требало да утврди колику је корист Сарајлић стекао и за колико новца је том приликом оштетио буџет Републике Српске.

"Против полицијског службеника С. Н. покренут је дисциплински поступак и донесено је рјешење о суспензији", рекла је за "Фактор.ба" портпаролка МУП-а РС Мирна Миљановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана