Полицајац из Криваје код Цазина убио супругу са седам метака

Небојша Томашевић
Полицајац из Криваје код Цазина убио супругу са седам метака

Цазин - Полицајац ПС Цазин Рифет Лулић (45) из Криваје код овог града ухапшен је због сумње да је убио супругу Мирелу Лулић (37) на спавању. Он је у несрећну жену испалио седам метака из пиштоља.

Убиство које је шокирало сјеверозападни дио ФБиХ почињено је у уторак увече у родитељској кући убијене Миреле у цазинском насељу Горња Копривна. У вријеме злочина њени отац и мајка нису били код куће, већ на имању.

Према непотврђеним информацијама мајка жртве је чула пуцње и дошла до куће, гдје се срела са зетом.

- Ето, убио сам ти Мирелу - рекао је Рифет пуници и отишао.

Осумњичени Лулић се након злочина предао полицији, рекао шта је урадио и предао пиштољ којим је починио злочин. Према првим информацијама, мотив овог злочина су неријешени породични проблеми.

Извор близак истрази је казао да је Мирела наводно напустила супруга Рифета и отишла код својих.

- Рифет је кобног дана дошао код супруге Миреле у кућу њених родитеља и нашао је на спавању. Ту ју је и убио. Тако смо чули, мада не знамо шта се тачно десило. Да ли је узрок то што га је она напустила, па он то није могао да поднесе или нешто друго, само они знају - рекла је једна мјештанка Горње Копривне, не желећи да јој помињемо име.

Истакла је да је овај злочин шокирао мјештане Копривне и да нико не може да вјерује да се то десило.

Из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона потврдили су да је осумњичени њихов службеник и да злочин није починио службеним већ приватним оружјем.

- Полицијској станици Цазин убиство је пријављено око 19 часова. Одмах након пријаве полиција је изашла на мјесто догађај. Осумњичени Р. Л. се сам предао и рекао да је усмртио супругу М. Л. У току је истрага узрока и околности овог убиства, тако да више детаља не можемо да откривамо - казали су у МУП-у УСК-а и додали да ће осумњичени бити предат у надлежност Кантоналног тужилаштва УСК-а.

У полицији су истакли да је надлежни тужилац наредио и обдукцију тијела убијене жене. До закључења овог броја "Гласа Српске" Лулић није био саслушан у Тужилаштву нити су били познати резултати обдукције тијела жртве.

Сазнајемо да је Рифет имао дозволу за пиштољ којим је убио супругу.

Породица

Према информацијама до којих су дошли медији од познаника, Лулићи имају троје дјеце - дјечаке од 17 и четири године и дјевојчицу од осам.

- Они су се углавном бавили пољопривредом, већину посла обављала је Мирела. Она је била узорна и вриједна супруга - рекао је један од познаника породице Лулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана