Покушао убити двогодишњег сина, желио се осветити жени

ГС
Покушао убити двогодишњег сина, желио се осветити жени

Пироћанац М.Ј. (29) који се сумњичи да је 3. јула 2023. године на мјесту званом "Вашариште" у околини града сипао двогодишњем сину сону киселину у уста а након тога и сам попио то отровно, корозивно средство, ускоро ће се појавити пред судом у Пироту под оптужбом да је покушао да убије дјечака.

Више јавно тужилаштво у Пироту против њега је подигло оптужницу која је након провјере пред Вишим судом у том граду ступила на правну снагу. Након тога је заказан и дан почетка судског процеса.

Оптужница против М.Ј. коју је подигло Више јавно тужилаштво у Пироту због сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају правноснажно је потврђена. Припремно рочиште заказано је за 22. април пред Вишим судом у Пироту – потврђено је Блицу у Управи Вишег суда у Пироту.

Како је Блиц писао, велика породична драма која се само чудом није завршила најтрагичније, одиграла се 3. јула прошле године у ноћним сатима на периферији Пирота, на мјесту познатом као “Вашариште”, гдје је М.Ј. довезао свог сина у намјери да спроведе злокобни план. Према незваничним сазнањима, отац је прво сину покушао да сипа сону киселину у уста, а након тога је и сам попио отровну течност.

На овакав сценарио указују и повреде које су задобили – оцу су страдали једњак и желудац јер је прогутао киселину која се, иначе, користи најчешће за скидање каменца на санитаријама у домаћинству и веома је агресивна уколико дође у контакт са кожом или слузокожом, а дјечаку су „опечена“ уста и кожа око уста, јер је вјероватно помјерио главу у страну када му је грлић флаше са непријатним садржајем прислоњен на уста.

Према ријечима грађана Пирота, иза ужасног догађаја стоје дубоко нарушени породични односи, а незванично се говорило да се М.Ј. наводно на овај корак одлучио да би се осветио супрузи која га је оставила. Ријеч је о добростојећој фамилији па, причају мјештани Пирота, финансије нису мотив за овакав монструозни корак. Но, званичне потврде мотива за овај покушај убиства још увијек нема, осим чаршијских гласина, тако да ће се о њима засигурно висе чути на самом суђењу.

Критичне ноћи отац и син нису транспортовани санитетом Хитне помоћи до Дома здравља у Пироту, већ су у пријемну амбуланту те установе довезени приватним аутомобилом. Они су превезени прво у општу болницу у Пироту и након тога Хитно транспортовани за Универзитетски клинички центар у Нишу због тешких повреда које им је нанијела сона киселина. Они су били стабилни након пријема, али је отац дјечака имао повреде које су биле животно угрожавајуће. Пацијент М. Ј. рођен 1995. године, хоспитализован је у интензивној њези Клинике за ендокринологију УКЦ Ниш. Примљен је са тешким корозивним промјенама једњака и желуца изазваним испијањем соне киселине. Урађене су све дијагностичке процедуре и дата је сва терапија по протоколу. Тренутно је стабилних виталних параметара, свестан, али због степена и врста повреда, сматра се да је у животно угрожавајућем стању – речено је прошле године у УКЦ након пријема М.Ј. у болницу у Нишу.

Његов двогодишњи син био је збринут на интензивној нези Клинике за педијатрију УКЦ Ниш, гдjе је читав тим лекара константно пратио његово здравствено стање, пише Блиц.

Након успјешног лијечења у УКЦ Ниш које је трајало десетак дана, дјечак је отпуштен из болнице на кућно лечење док је отац, након подношења кривичне пријаве и саслушања у тужилаштву и суду – притворен. Кривичним закоником Србије за покушај убиства из става 1 члана 113 запрећена је максимална казна затвора до 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана