Покушао прокријумчарити 30 јагњади и 15 оваца

СРНА
Покушао прокријумчарити 30 јагњади и 15 оваца

Сарајево - Гранична полиција из Зворника нашла је 30 јагњади и 15 оваца на регионалном путу Братунац - Скелани, док је лице које је превозило стоку побјегло након што је лакше повриједило граничног полицајца.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је стока пронађена 18. априла у послијеподневним часовима у товарном простору теретног возила марке "фијат", које су гранични полицијци претходно покушали да контролишу.

Возач том приликом није стао на знак заустављања, већ је лијевим ретровизором ударио полицијског службеника, којем је љекарским прегледом констатована повреда ручног зглоба.

Убрзо је возило оставио испред једне куће и побјегао у непознатом правцу. У напуштеном возилу пронађена је стока, а једна од оваца имала је ушну маркицу Србије.

Кријумчарена стока предата је у карантин клаонице из Калесије, а возило депоновано у круг Јединице граничне полиције Зворник.

Полицијски службеници, на основу наредбе тужиоца Тужилаштва БиХ, настављају расвјетљавање кривичних дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње и кријумчарење због постојања основа сумње у њихово извршење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана