Покушао прегазити полицајце, па рањен

Срна
Покушао прегазити полицајце, па рањен

Сарајево - У сарајевском насељу у Вогошћа полиција је ранила 27-годишњег младића чији су иницијали П.М, који је с још једним лицем украденим возилом покушао прво прегазити полицајце, а потом их и повриједити пиштољем, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево.

Полицајци су синоћ у 23.20 часова, након што су уочили возило “бмв” бијеле боје које је украдено на подручју Илиџе, пришли да контролишу возача који је у том тренутку аутомобилом кренуо према њима с намјером да их прегази, док је сувозач извадио пиштољ и уперио га у правцу полиције.

Полицијски службеници су, с циљем спречавања директног напада, употријебили ватрено оружје и том приликом испалили неколико хитаца у правцу возила.

Нападачи су возилом ударили двојицу полицајаца, нанијевши им лакше повреде, потом су се удаљили у непознатом правцу.

О догађају је обавијештен Кантонални тужилац у Сарајеву, а увиђај је обавила екипа МУП-а Кантона Сарајево.

Радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево су, у сарадњи са полицијских службеницима Центра јавне безбједности Источно Сарајево, дошли до сазнања да би се у везу са извршењем овог кривичног дјела могло довести младић П.М. /27/, рођен у Сарајеву, настањен у Источном Сарајеву, а који се током ноћи самоиницијативно јавио у Болницу Источно Сарајево због повреда нанесених ватреним оружјем.

Младић је подвргнут оперативном захвату и налази се под надзором припадника Полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Полицијски службеници настављају рад на потпуном расвјетљавању и документовању овог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана