Покушај отмице у Зеници мистерија и за полицију

Сања Амиџић
Покушај отмице у Зеници мистерија и за полицију

Зеница - Полиција истражује пријаву ученице Основне школе "Хасан Кикић" у Зеници да су у петак ујутро у близини те образовне установе двије особе у црном комбију отеле једну дјевојчицу а да је она успјела побјећи.

Како сазнајемо, једанаестогодишњакиња која је случај пријавила испитана је у полицији након чега је пуштена кући.

У Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона у петак су рекли да полиција испитује наводе пријаве. До закључења овог броја "Гласа Српске" нису могли да изнесу било какав детаљ евентуалне отмице у зеничком насељу Тетово, тако да је све остало под велом тајне.

- У току је прикупљање чињеница и документовање предмета.  Тренутно не можемо потврдити тачност пријаве - казали су у МУП-у ЗДК.

Директор школе Хасна Алихоџић изјавила је да ниједно дијете из ове образовне установе није отето.

- Провјерили смо ученике на настави, а ко је био одсутан звали смо родитеље да провјеримо. По нашим информацијама сва су дјеца ту. Полиција ради истрагу. Званично нема пријаве нестанка ни дјетета ни одрасле особе - казала је Алихоџић.

Информација да је у Тетову испред школе отета дјевојчица узнемирила је грађане Зенице али и региона.

Испред школе окупио се већи број родитеља и грађана који је у страху ишчекивао вијести из полиције и школе о томе шта се догодило.

- Не знам шта да вам кажем, сав сам се најежио. Плашим се за безбједност наше дјеце. Ако се утврди да је ово истина цијела држава треба да се укључи у рјешавање овог проблема - казао је један од грађана Зенице који је желио да остане анониман.

У посљедњих неколико дана слични случајеви потресали су и грађане Сарајева. У четвртак је тамошњој полицији пријављено да је испред Основне школе "Сабурина" у Стром граду непознате особе покушале да у возило уведу дјевојчицу. Полиција је одмах почела истрагу али још увијек нема званичних информација о овом случају. Осим овог случаја 10. и 12. октобра пријављена су још два покушаја отмице дјеце испред Основне школе "Пофалићи" у улици Бардакчије. У првом случају пријављено је да је непознати комби стао испред Основне школе "Пофалићи" из кога је непознат мушкарац покушао да дјечака наговори да уђе у возило, али није успио. У улици Бардакчије такође су људи из комби возила покушали да једну дјевојчицу наговоре да иде с њима, али је она побјегла. Полиција је фамозни бијели "фолксваген комби" пронашла 13. октобра и привела неке особе, али нису саопштавани детаљи.

Непознат идентитет

Идентитет наводно отете дјевојчице у Зеници у петак није био познат. Шпекулисало се и да ли је наводно отето дијете које је  одвезено у црном комбију уопште ученица ОШ "Хасан Кикић" или неке друге школе. Више информација о овом случају биће познато наредних дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана