Погинуо враћајући се са “Штрапаријаде”

Небојша Томашевић
Погинуо враћајући се са “Штрапаријаде”

Градишка - Немања Галић (26) из Ламинаца код Градишке погинуо је јуче пет минута иза поноћи када је “голф”, у којем је био сувозач, слетио с пута у Требовљанима на подручју ове општине.

Возилом је управљао његов суграђанин Драган Јањић (29) из Рогоља, који је прошао без повреда. Према незваничним информацијама, младићи су се враћали са манифестације “Штрапаријада”, која се већ годинама одржава у Доњим Подградцима. Извор близак истрази је појаснио да је до несреће дошло када је Јањић на једној кривини изгубио контролу над возилом и излетио с пута.

- Возач изгледа није успио да савлада кривину, па је слетио и ударио у заштитну металну ограду поред пута. Ударац је био силовит и аутомобил је згужван као конзерва, а више је оштећен с десне стране, гдје био сувозач. Наводно се дио банкине откинуо и забио у возило - казао је извор близак истрази и додао да су ватрогасци морали да сијеку лим како би извукли унесрећеног.

Један од познаника младића испричао је да се Галић и Јањић друже неко вријеме и да су у недјељу скоро читав дан били заједно на “Штрапаријади”.

- С обје стране пута гдје су слетјели су дубоки канали, а около је шибље и слаба је прегледност. Узрок несреће би могао бити неприлагођена брзина таквом путу, али то још нико са сигурношћу не може да каже - појаснио је познаник настрадалог Галића.

Познаници страдалог Немање Галића кажу да је он био добар и повучен момак, који је радио као ауто-електричар.

На мјесту страдања овог младића и раније су се дешавале тешке саобраћајке са трагичним посљедицама.

- Недавно је ту урађен нов асфалт и сада већина возача тим дијелом нагази на гас и вози брже, иако има доста кривина, од којих су неке веома опасне. Да ли је Јањић возио брзо или га је нешто друго омело па је слетио, то ће, надамо се, утврдити полиција - истакао је наш саговорник.

У бањалучком Окружном тужилаштву су потврдили да је до несреће дошло када је “голф”, за чијим је воланом био Јањић, слетио с пута, али нису могли да прецизирају шта је узрок слијетања.

Истрага

У бањалучком Окружном тужилаштву су истакли да је дежурни тужилац Татјана Нинковић наложила да се ураде неопходна вјештачења ради утврђивања узрока несреће и околности под којима се догодила.

- Наложена је и обдукција настрадалог Немање Галића да се утврди узрок смрти - рекли су у Тужилаштву.

Истакли су да ће више детаља бити познато након што се ураде сва вјештачења и заврши истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана