Стравични судар код Козарске Дубице: Приједорчанин погинуо, повријеђене трудница и дјевојчица

Јелена Станић
Стравични судар код Козарске Дубице: Приједорчанин погинуо, повријеђене трудница и дјевојчица

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Мушкарац из Приједора погинуо је данас у стравичној саобраћајној несрећи у Козарској Дубици, а четири особе су повријеђене, међу којима трудница Слободанка П. (26) и деветогодишња дјевојчица, сазнаје "Глас Српске".

Несрећа се десила ујутро око девет часова на магистралном путу Козарска Дубица-Градишка, а у њој су учествовала три возила. Трудница Слободанка П. из Костајнице, с којом је у "аудију А4" била дјевојчица, није се зауставила на знак "стоп", те је директно ударила у "форд фиеста" којим је управљао настрадали мушкарац., а с њим је била Џемила К. (62). На њих је налетио "ауди А3" за чијим воланом је била Вања Б. (27) из Козарске Дубице.

Према ријечима очевидаца, до судара је дошло на излазу из Козарске Дубице према Градишци, на раскршћу Преображењске са улицом Краља Првог Ослободиоца, када се трудница у "аудију" није зауставила на "стоп".

- На том путу је постављен знак за обавезно заустављање. Возила која долазе из правца Градишке имају предност. Она вјероватно није добро познавала пут, те није обратила пажњу на знак - каже мјештанин, који је свједочио несрећи и који је желио остатати анониман.

Он је додао да је испред ње већ био комби који се зауставио на раскрсници и да га је она вјероватно покушала заобићи, те је ударила у "форд фиесту" који се кретао из супротног смјера.

- Возач "форда" је погинуо, али на срећу су се у "аудију" активирали заштитни јастуци, те су трудница и дјевојчица прошле са лакшим повредама - рекао је мјештанин и додао да се иза "аудија" кретао други  "ауди А3" за чијим је воланом била жена.

Када је видјела судар, испричао је очевидац, вјероватно уплашена, трзнула је воланом, те закачила једно од возила, након чега се забила у насип поред пута.

Из Полицијске управе (ПУ) Приједор су потврдили, наводећи иницијале, да је једна особа страдала, а да су четири повријеђене.

- Повријеђеним С.П., дјетету,  Џ.К. из Приједора и Б. В. указана је медицинска

 помоћ у болници у Градишци, након чега је дијете превезено у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци - саопштено је из ПУ Приједор.

Поступајући тужилац наложио је обдукцију тијела страдалог, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци.

Дјевојчица у болници

Деветогодишња дјевојчица М. П. превезена је на Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС гдје је хоспитализована у Клиници за дјечију хирургију.

- Пацијенткиња је задобила доминатне повреде главе. Њено здравствено стање је за сада стабилно, те остаје на даљем лијечењу - рекао је љекар Денис Пашалић из УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана