Погинули у шуми

Небојша Томашевић
Погинули у шуми

Бањалука - Дрвосјече Бранко Љубојевић (62) из Куљана код Бањалуке, Радомир Лукић (20) из Скугрића код Модриче и С. Х. из Подгоре код Брезе погинули су у три одвојене несреће које су се догодиле у шумама током викенда.

Љубојевић је настрадао у петак током сјече шуме у мјесту Барловци. На њега је током сјече пало дрво које га је усмртило. Беживотно тијело Љубојевића пронашли су полицајци око два часа ујутро. О свему је обавијештен дежурни тужилац, а случај је означен као задесна смрт.

Извор близак истрази је рекао да је Љубојевић сам отишао у шуму да сијече дрва. Када се није вратио у одређено вријеме пријављен је његов нестанак након чега је и пронађен мртав.

На сличан начин настрадао је С. Х. када га је приликом сјече ударило стабло у шуми у мјесту Подгора, а несрећа је полицији пријављена 23. августа у 19.45 часова. 

Радомир Лукић из Скугрића код Модриче погинуо је у суботу ујутро након превртања трактора у шуми Мајина код Модриче.

У полицији у Добоју су рекли да им је ову несрећу пријавио шумски радник Шумске управе из Модриче око 10 часова.

- Увиђај је обављен у присуству дежурног тужиоца који је наредио да се обави обдукција како би био утврђен тачан узрок смрти. Тачне околности ове несреће биће познате послије истраге - рекли су у ЦЈБ Добој.

Према незваничним информацијама, Лукић је преминуо на мјесту несреће усљед тешких повреда виталних органа.

Извор близак истрази је реко да је младић био на трактору који је у шуми извлачио дрва.

- Трактор се усљед узбрдице и клизавог терена преврнуо и приклијештио младића. Нажалост није му било спаса - рекао је извор близак истрази.

Познаници  младића испричали су да је Лукић био вриједан и поштен. Истакли су да их је све шокирала вијест о изненадној смрти овог младића.

- Као и већина његових вршњака и Радомир је био незапослен. Настојао је да заради нешто новца тако што је сјекао и трактором извлачио дрва. На тај начин се издржавао. Али догодила се трагедија која је у црно завила све нас - испричао је пријатељ настрадалог младића који је замолио да му не помињемо име.

Лукић је живио са мајком и оцем у Модричи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана