Погинули дјечак и бициклиста

С. Амиџић, Д. Керезовић
Погинули дјечак и бициклиста

Бањалука - Двије особе су погинуле а пет их је повријеђено у три саобраћајне несреће које су се у уторак и јуче догодиле на подручју Котор Вароша, Травника и Бугојна. Смртно су страдали тринаестогодишњи дјечак код Травника и двадесетогодишњи бициклиста код Бугојна.

Малољетни Габријел М. (13) из Травника погинуо је у уторак, 4. августа у Овчареву недалеко од овог града након што се ручно прављени аутомобил "баги", за чијим воланом је био Игор Мељанчић (30), преврнуо на локалном путу према Влашићу. 

Поред Мељанчића који је повријеђен у аутомобилу су још били настрадали малољетник, његов отац Далибор М. који је том приликом задобио тешке повреде те дјечак и дјевојчица који су из ове саобраћајне несреће изашли без посљедица. Претпоставља се да је до превртања возила дошло када је Мељанчић избјегавајући рупе на путу изгубио контролу над возилом.

Бициклиста Нермин Љубунчић (20) погинуо је такође у уторак у Врабањи код Бугојна навече око 21.30 часова. Њега је  испред породичне куће возилом "ситроен" ударио С. Х. (60) из Горњег Вакуфа.

Према ријечима мјештана младић је бициклом пошао кући да се пресвуче и изађе са пријатељима.

- На самом улазу у његово двориште ударило га је возило. Чула сам да је након несреће био жив. Убрзо је одвезен у Дом здравља Бугојно гдје је подлегао повредама - казала је комшиница Љубунчића која није жељела да јој објавимо име.

У саобраћајној несрећи код Котор Вароша, јуче ујутро око осам часова  сударили су се "форд транзит" у којем су били  Кристијан и Драган Пекез из Челинца и "рено лагуна" којом је управљао Бобан Филиповић из Котор Вароша.

Према ријечима очевидаца, судар поменутих аутомобила био је страшан.

- Возило "рено лагуна" који се кретао из правца Котор Вароша од силине удара одбио се у канал поред магистралног пута док је друго возило отишло у другу страну. Дијелови аута били су свуда по путу због чега је и саобраћај био заустављен око један час - казао је један од очевидаца.

Повријеђенима је указана љекарска помоћ а Филиповић је због тежине повреда збринут у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

Бањалука

На подручју града Бањалука у току уторка и сриједе догодило се више саобраћајних несрећа. У бањалучком насељу Лазарево у судару "кедија" и "голфа" лакше је повријеђен возач "кедија". Према ријечима очевидаца несрећа се догодила на раскрсници улица Василија Острошког и Милана Цвијетића када је возило "кеди" ударио је у "голфа" за чији воланом је била жена. Возач "кедија" по изласку из возила се онесвијестио. Исту вече, у бањалучком насељу Ребровац возило се закуцало у стуб поред саобраћајнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана