Подорашац код Коњица: Утопио се петогодишњак

Небојша Томашевић
Подорашац код Коњица: Утопио се петогодишњак

Коњиц - Петогодишњи Феђа Султанић из Коњица утопио се у ријеци Трешаници у коју је упао током игре у мјесту Подорашац код Коњица.

Несрећа се догодила у суботу око 19.30 часова када је дјечак пао с моста у воду док се играо са старијим братом и другом у близини ријеке.

Извор близак истрази је казао да се дјечак Султанић цијели дан играо уз ријеку и да је кобно било то што се оклизнуо на мосту током повратка кући.

- На повратку кући сјели су на мост пред улазом у насеље. Према причама његових другова, ту су сјели да се мало одморе од игре. Казали су да је Феђа устао и оклизнуо се те упао у набујалу ријеку. Неко вријеме се борио и покушавао да исплива до обале. У једном трену је нестао под водом и није се појављивао док га ријека није избацила километар низводно - казао је извор близак истрази.

Додао је да су Феђини другари казали да су покушали да му помогну, али да нису могли.

Према њиховим ријечима, они су трчали обалом да би некако помогли Феђи и стално су дозивали помоћ. Испричали су да нису могли, ни смјели да уђу у набујалу воду која је носила Феђу око километар, након чега га је избацила на спруд.

Њихово дозивање је чуо мјештанин Подорашца Спиљак, који је уочио гдје је застало тијело дјечака.

- Спиљак је ушао у воду, те извукао Феђу на обалу, који је давао слабашне знакове живота. Позвана је Хитна помоћ, која га је превезла у болницу у Коњицу. Током вожње до болнице дјечаку је престало да куца срце и упркос бројним покушајима реанимације он је преминуо - казао је извор близак истрази.

Према ријечима мјештана Подорашца, Феђа Султанић је са родитељима живио у Коњицу. Он је током викенда са оцем Харисом дошао у посјету код дједа у Подорашац.

Тужилаштво

Дежурни тужилац Херцеговачко-неретванског кантона Сања Шурковић је казала да су дојаву о овој трагедији добили из болнице у Коњицу.

- Полиција је из ове установе обавијештена да им је довезено дијете које не даје знакове живота. Утврђено је да се дјечак утопио, а да је до несреће дошло у Подорашцу код Коњица, гдје је троје дјеце трчало уз обалу ријеке, након чега је настрадали дјечак упао у воду. У току је истрага с циљем утврђивања свих околности несреће - казала је Шурковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана