Починиоци 25 крађа затечени на дјелу

Н. Т.
Починиоци 25 крађа затечени на дјелу

Бањалука - Милош Грмуша (25) из Лакташа и Владислав Шиљ (39) из Сарајева ухапшени су у Прњавору због сумње да су починили 25 крађа на подручју Прњавора, Котор Вароша и Мркоњић Града. Они су углавном крали и препродавали накит и оружје.

Лисице на руке стављене су им када их је полиција 24. јануара затекла у крађи, спроводећи акцију "Магистрала". Током акције је привођено укупно пет особа, а након испитивања три лица су пуштена на слободу. Грмуша и Шкиљ предати су јуче у надлежност Окружног јавног тужилаштва, које је за њих затражило једномјесечни притвор. Терети их за тешке крађе.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Основном суду Прњавор, који до закључења овог броја "Гласа Српске" није донио одлуку.

Према саопштењу бањалучког Центра јавне безбједности, Грмуша и Шкиљ углавном су проваљивали у приватне куће и станове.

- Крађе су починили од септембра прошле до 23. јануара ове године на подручју Прњавора, Котор Вароша и Мркоњић Града. Углавном су крали вриједне ствари, златни накит, оружје - рекли су у полицији.

Истакли су да је током акције полиција претресла три локације на подручју Бањалуке и општине Лакташи.

- Претресене су куће, помоћни објекти и возила које су користили осумњичени. Пронађено је 75,8 грама марихуане, дигитална вага за прецизно мјерење. Нађена је и ловачка пушка, те мобилни телефони са СИМ картицама - рекла је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић, не наводећи детаље.

Акција "Магистрала" спровођена је више мјесеци и усмјерена је на откривање и расвјетљавање кривичних дјела против имовине. Према незваничним информацијама, полиција спроводи истрагу о томе да ли су Грмуша и Шкиљ чинили и друга кривична дјела и крали на другим подручјима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана