Пљачкаши ранили свештеника и претукли његову супругу ФОТО

Горан Обрадовић
Пљачкаши ранили свештеника и претукли његову супругу ФОТО

Дервента - Полиција трага за двојицом разбојника који су хицем из пиштоља ранили у главу православног свештеника Саву Тодоровића (56) и претукли његову супругу Јелицу у Календеровцима код Дервенте приликом провале у њихову породичну кућу.

Разбојници су у кућу провалили у четвртак око 22.30 часова, а један од њих је из пиштоља пуцао у свештеника, који је са тешким повредама пребачен у Универзитетски клинички центар у Бањалуци из којег су саопштили да није животно угрожен. Јелица Тодоровић, која је задобила лакше повреде, у петак је на сопствени захтјев пуштена из болнице у Добоју на кућно лијечење.

У Центру јавне безбједности Добој потврдили су да су разбојници провалили у кућу и везали свештеника и његову супругу.

- Они су их везане тукли, а потом је један од провалника хицем из пиштоља ранио свештеника у главу, а и Јелица је задобила повреде по глави и тијелу - рекли су ЦЈБ Добој, наводећи само иницијале.

Када су комшије Тодоровића чуле пуцањ из куће, кренули су да виде шта се дешава код свештеника.

- Разбојници су уочили комшије које су се приближавале кући и искочили кроз прозор, а потом су се удаљили у непознатом правцу. Неколико комшија кренуло је за разбојницима, а они су том приликом испалили неколико хитаца према њима, али нико није повријеђен - испричао је извор близак истрази.

Мјештани села Календеровци су у шоку и истичу да од страха не смију ништа да причају о овом догађају, јер се плаше за сопствени живот.

- Још не могу да вјерујем да је неко напао свештеника Саву и његову супругу. Када је неко напао тако доброг и племенитог човјека, онда су спремни да нападну било кога у нашем селу - испричао је један од мјештана.

Он је додао да су и прије седам дана непознати разбојници провалили у кућу свештеника Саве.

- У ноћи између 25. и 26. маја непознати разбојници су провалили у кућу, испретурали ствари и украли одређену количину новца, али тада на срећу није било никог у кући. Претпостављамо да је ријеч о истим разбојницима - истакао је поменути мјештанин.

Он је додао да у селу у посљедње вријеме нису примијетили неку непознату или сумњиву особу. Према његовим ријечима, свештеник Саво је опљачкан и прије четири године.

- Лопови вјероватно дођу у село и обиђу све куће и траже неког ко по њиховом мишљењу може да има више новца у кући. Вјерујем да је тако било и у овом случају. Вјероватно су чули да свештеник ради у четири цркве у околним селима па су мислили да има више новца у кући - изјавио је поменути мјештанин.

Комшиница породице Тодоровић, која такође није жељела да јој помињемо име, рекла је да је у четвртак увече чула пуцањ из свештеникове куће.

- Страх ме да прођем поред свештеникове куће, мислим да од страха вечерас нећу моћи да заспим. Цијело село је у страху и надамо се да ће полиција што прије ухапсити разбојнике - додала је ова мјештанка.

Повреде

У Центру јавне безбједности Добој рекли су, наводећи иницијале, да је послије разбојништва свештеник Саво превезен у Клинички центар Бањалука, а Јелица у Регионални медицински центар Добој.

Из Универзитетског клиничког центра Бањалука је саопштено да је свештеник тренутно у стабилном стању и да ће бити оперисан.

- Метак је окрзнуо лобању и направио мању фрактуру лобање и нагњечење мозга - навела је начелник Клинике за неурохирургију Весна Иванишевић.

Његова супруга Јелица Тодоровић задобила је лакше повреде.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана