Пљачкаш пристао на пет и по година затвора

Н. Т.
Пљачкаш пристао на пет и по година затвора

Бањалука - Немања Умјеновић (25) из Бањалуке, оптужен у предмету "Типер" за више организованих пљачки, закључио је споразум о признању кривице са бањалучким Окружним тужилаштвом у којем је пристао на пет година и шест мјесеци затвора.

Због тога је вијеће бањалучког Окружног суда његов случај одвојило од процеса оптуженом Владимиру Станићу. Умјеновићу ће суђење бити настављено данас, када ће вијеће разматрати споразум о признању кривице. У овом случају раније су, такође на основу споразума о кривици, осуђени Јовица Грујић (24) и Жељко Грубор (25) на укупно четири године и девет мјесеци затвора. Грујић је добио двије и по, а Грубор двије године и три мјесеца затвора. Кривицу је раније био признао и Ђорђе Брнић и с Тужилаштвом закључио споразум у коме је пристао на пола године затвора, али суд његово признање није прихватио.

Према оптужници Републичког тужилаштва, поменута петорка чинила је организовану група која је починила више крађа и разбојништава и тако "зарадила" више од пола милиона марака. Група је дјеловала на подручју Бањалуке и Бијељине од октобра 2014. до августа 2016. године. Ову петочлану групу оптужница терети да су углавном крали новац и цигарете. Поменутом криминалном удружењу припадао је и Александар Вучић, који је у бјекству и још једна за сада непозната особа. У оптужници је наведено да је ова група највише новца, око 250.000 евра и 16.000 КМ, отела од власника месне индустрије "Дим-Дим" Душана и Стеве Травица, које су опљачкали 4. децембра 2015. године и претукли. Као директни учесник ове пљачке означен је Умјеновић, Вучић и још једна непозната особа. Посљедње разбојништво поменута криминална група је извршила у августу прошле године у пословници "Павловић банке" у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана