Пљачкали путнике на паркинзима аутопута

Срна
Пљачкали путнике на паркинзима аутопута

Нови Сад - За три лица из Краљева одређен је притвор до 30 дана због 20 тешких крађа и разбојништава почињених над возачима и путницима који су путовали дионицом аутопута од Суботице до Ниша, саопштила је новосадска Полицијска управа.

Судија за претходни поступак одредио је притвор за Б.С. /27/, Н.Н. /29/ и К. С. /23/, који су најчешће крали на подручјима Суботице, Новог Сада, Сремске Митровице, Инђије и Крагујевца.

Они су пљачкали путнике углавном на паркинзима, и то у раним јутарњим часовима.

Они су из аутомобила и камиона крали новац, мобилне телефоне, лаптопе и друге вриједне ствари, док су путници и возачи спавали.

Осим грађана Србије, међу оштећенима су и држављани Њемачке, Русије, Чешке, Словачке, Бугарске и Турске. 

Хапшење је резултат сарадње и заједничког оперативног рада новосадске криминалистичке полиције, Управе криминалистичке полиције и полицијских управа у Суботици, Краљеву, Крагујевцу, Сремској Митровици и Смедереву.

Полиција је поднијела кривичне пријаве против пет лица из Новог Сада, као и војвођанских општина Бачке Паланке и Жабља због фалсификовања личних карти.

Они су на документа са туђим личним подацима стављали сопствене фотографије, а на исти начин фалсификовали су и платне картице, као и чекове.

Фалсификованим документима куповали су различиту робу у свим већим трговинским ланцима на подручју Србије, попут Београда, Новог Сада, Ниша, Суботице, Инђије, Старе и Нове Пазове.

Основано се сумња да су приликом тих куповина пласирали више од 250 фалсификованих чекова, чинећи више од 100 кривичних дјела.

На терет осумњиченима стављају се кривична дјела, фалсификовање хартија од вриједности, фалсификовање и злоупотреба платних картица, као и фалсификовање исправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана