Пливачица Ана Чучковић изгубила трку за живот

Сања Амиџић
Пливачица Ана Чучковић изгубила трку за живот

Требиње - Вишеструка шампионка у пливању и репрезентативка БиХ Ана Чучковић (18) из Требиња погинула је у саобраћајној несрећи која се догодила на путу Требиње - Херцег Нови у Горњем Чичеву.

Матуранткиња Средње економске школе и позната спортисткиња била је сапутник у "пежоу" који се сударио са "голфом 2" у понедјељак око 16 часова.

Чучковићева се са још четворо колега враћала кући из оближњих Зубаца гдје је ишла да пријатељици изјави саучешће поводом смрти члана уже породице.

Према непотврђеним информацијама, "голф 2" који им је долазио из супротног смјера једним дијелом прешао је у траку у којој је био "пежо" након чега је дошло до судара. Врсна спортисткиња, која је сједила на мјесту иза возача, брзо је превезена колима Хитне помоћи у требињску болницу, али је од задобијених повреда убрзо преминула. У овој саобраћајци лакше су повријеђене још двије особе које су биле у возилу са пливачицом. "Глас Српске" незванично сазнаје да је повријеђен возач "пежоа" Саво Андрић.

Полиција је обавила увиђај и почела истрагу с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

Губитак овог младог живота Требиње је јуче оковао тугом.  Тишина се увукла у сваки дио града. Из кафића се није чула музика ни граја омладине.

Осим породице и пријатеља, посебна туга и невјерица била је у Пливачком клубу "Леотар" чији је Ана Чучковић била успјешан члан.

У овом клубу јуче су рекли да не могу вјеровати шта се догодило и да је још један млади живот угашен на друму.

- У шоку смо од када смо добили информацију да наша Ана није више са нама. Не можемо вјеровати. Тешко нам је. Кроз главу нам пролазе сви лијепи тренуци, све Анине побједе, радости због трофеја и титула. Вољели смо да се шалимо и да причамо како је базен пун њених трофеја а сада ће бити испуњен нашим сузама од туге и бола због прераног губитка наше Ане. Никада је нећемо заборавити - казали су у овом пливачком клубу не скривајући сузе.

Додали су да их је слична трагедија задесила прије неколико година када је настрадао њихов члан Немања Мирдиња који је такође био матурант.

Чучковићева је, осим што је била репрезентативка БиХ у пливању, ове године добила и посебно признање на манифестацији одржаној поводом Избора за најбољег спортисту града Требиња. Она се протеклих година налазила у врху листе најбољих спортиста у том херцеговачком граду. Била је један од најбољих женских пливача у БиХ. У жижу јавности доспјела је када је постала вишеструка првакиња у пливању у БиХ и Републици Српској као и републичка рекордерка у пливању на 100 метара прсно.

Комеморација поводом смрти пливачице биће одржана данас у 12 часова у Културном центру у Требињу. Сахрана је истог дана у 16 часова на гробљу у Подгљивљу.

Црна статистика

На путу Требиње - Херцег Нови у мјесту Горње Чичево, на потезу од стотинак метара, живот је у саобраћајним несрећама изгубило троје људи. Поред младе Ане Чучковић, прије пола године настрадала је Сашка Тасовац, док је половином 2014. живот изгубио Бојан Риђешић.

Саучешће Додика

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа оцу настрадале пливачице Зорану Чучковићу, истакавши да је изненадан и прерани одлазак младог живота велика трагедија и ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, али и за цијело друштво.

- Дубоко ме потресла и ожалостила тужна вијест о страшној несрећи и погибији ваше кћерке Ане. Иако тек на прагу живота, Ана је својим побједама и успјесима достојанствено и поносно проносила име свог града, народа и наше Републике Српске - истиче се у телеграму саучешћа.

И члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упутио је изразе најискренијег саучешћа породици Чучковић и Пливачком клубу "Леотар" поводом трагичне смрти младе репрезентативке БиХ у пливању Ане Чучковић, истичући да су њени успјеси били понос свих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана