Плијеном из пљачки зарадили 50.000 КМ

Г. О.
Плијеном из пљачки зарадили 50.000 КМ

Бањалука - Специјално тужилаштво Републике Српске подигло је оптужницу против пет особа због више кривичних дјела којима су "зарадили" преко 50.000 марака.

Оптужница је подигнута против Слободана Бојанића, Невена Нешковића, Борислава Ступара, Миленка Вурунића и Николе Васиљевића. Они су ухапшени у фебруару ове године у полицијској акцији "Кастело".

Према оптужници, они се терете да су као припадници злочиначког удружења у периоду од јуна 2011. године до јуна 2014. године у ноћним часовима аутомобилима долазили и пљачкали бензинске пумпе, продавнице и друге продајне објекте. Они су проваљивали у те објекте, носећи са собом увијек ватрено оружје ради напада или одбране, а крали су веће количине цигарета, прехрамбених производа и новац.

Када су у неким случајевима били примијећени од полиције или власника, они су према њима пуцали из аутоматских пушака и пиштоља.

Украдене предмете аутомобилом су одвозили и скривали на унапријед припремљеним локацијама, послије чега су их продавали непознатом припаднику овог злочиначког удружења, који их је даље препродавао. Претпоставља се да су овим продајама "зарадили" више од 50.000 марака, које су дијелили између себе. Члан ове групе био је и Предраг Петковић, који се налази у бјекству.

Они су дјеловали на подручју Бањалуке, Приједора, Градишке, Лакташа, Српца, Прњавора, Челинца, Мркоњић Града, Теслића и Модриче.

Оптужницом је предложено да им се притвор продужи до окончања поступка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана