Специјалац Владимир Вујасиновић погинуо у кањону Цврцке код Кнежева: Са стијене пао у смрт

Небојша Томашевић
Специјалац Владимир Вујасиновић погинуо у кањону Цврцке код Кнежева: Са стијене пао у смрт

БАЊАЛУКА - Инструктор роњења, велики хуманитарац Владимир Вујасиновић Мико (46) из Лакташа погинуо је након што се оклизнуо и пао са стијене високе око 15 метара у кањону рјечице Цврцка у Живиницама код Кнежева, потврђено је "Гласу Српске".

Вујасиновић, који је био и припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Српске, у недјељу је истраживао кањон Цврцке. Водио је екипу да би прошли и снимили кањон са зимским мотивима, пролазећи кроз њега и пењући се литицама.

Извор близак истрази је појаснио да је до несреће дошло када се, док се пењао, оклизнуо са стијене и пао са висине од око 15 метара. Његове колеге и рониоци уз помоћ припадника САЈ-а, учинили су све да би покушали да му спасу живот, али, нажалост, Вујасиновић је подлегао. 

- Након што је пао био је жив и позвао је колеге у помоћ. Та повреда у почетку није изгледала кобно, али је убрзо изгубио свијест. Када су га изнијели након неколико часова из кањона, љекари су могли само констатовати смрт - казао је извор близак истрази.

Вујасиновићеви познаници кажу да је он био велики хуманитарац који је учествовао у акцијама спасавања бројних живота у Српској и шире. Био је оснивач Ронилачког клуба (РК) "Гњурац" у Лакташима, у којем је радио као инструктор роњења, а био је ронилац у РК "Бук", као и члан Горске службе спасавања (ГСС) и често је награђиван за хуманитарна дјела. 

Иначе, у слободно вријеме бавио се спортском дисциплином "кањонинг", односно истраживањем кањона ријека. 

Предсједник РК "Бук" Борислав Трнинић казао је да је Вујасиновић био права "људска громада".

- Његов одлазак је наш велики губитак. Био је врсан планинар, спортиста, џудиста... ма не знам ни на којем је пољу све био успјешан. Прије свега био је велики човјек и пријатељ - рекао је Трнинић. 

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да се несрећа десила у недјељу.

- Пријављено је да се В. В. приликом планинарења, оклизнуо и пао са стијене те преминуо од повреда - саопштено је из полиције.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач казао је да је Вујасиновић био свестран и изузетан спортиста, џудиста и алпиниста.

- Био је припадник САЈ-а у вријеме док сам био командант. Учествовао је у многим акцијама спасавања. Као храбар полицајац је помагао људима у различитим ситуацијама - рекао је Лукач.

ОПРОШТАЈ

Бројни пријатељи опраштали су се јуче на друштвеним мрежама од прерано настрадалог Владимира Вујасиновића.

- Посљедњи поздрав пријатељу, другу, брату и оснивачу нашег клуба Владимиру Вујасиновићу. Хвала ти за све што си направио за нас, остаћеш у најљепшем сјећању. Видимо се на бољем мјесту. Овај дан посвећујемо теби и ронићемо опет, сигурно. Твоји чланови - написали су чланови РК "Гњурац". На "Фејсбук" страници РК "Пантери" из Бијељине написали су: "Посљедњи поздрав великом човјеку и рониоцу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана