Пијани затвореник пријетио смрћу службеницима затвора

Срна
Пијани затвореник пријетио смрћу службеницима затвора

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Драгоја Змијањца /71/ који је пријетио смрћу службенику Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, гдје се налази на издржавању казне затвора.

Он се терети да је, као осуђено лице на издржавању казне затвора за ратне злочине убиства почињене на подручју Приједора, у Заводу у Источној Илиџи у два наврата упућивао пријетње заводском службенику приликом обављања службене радње.

Змијањац је након повратка са ванзаводских погодности, приликом контроле и прегледа на уласку у објекат, у тешко алкохолисаном стању, запосленима пријетио смрћу, истичући да већ издржава казну због убиства, да би те пријетње и њихову озбиљност поновио и накнадно током испитивања, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терети да је озбиљно пријетио да ће напасти на службено лице у институцијама БиХ, чиме је починио продужено кривично дјело напад на службену особу у вршењу послова сигурности, откривању или лишењу слободе починиоца кривичних дјела.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана