Пијан убио њемачког пензионера

Агенције
Пијан убио њемачког пензионера

Приједор - За особу иницијала А.Б. (1985.) из Козарца криминалистичком обрадом је утврђено да постоје основи сумње да је убио Хасана Алића (1941.) у Козарцу, потврдио је данас на ванредној конференицји за медије начелник Центра јавне безбједности Приједор Далибор Иванић.

Фена незванично сазнаје да је због убиства Алића ухапшен Ален Бахоњић.

''Осим А.Б. ухапшен је и И.Ч. (1975.) и та особа тренутно има статус свједока'', казао је Иванић.

Убиство је полицији пријављено јуче у 13.10 сати, а највјероватније је извршено 29. априла у вечерњим часовима. 

Из приједорске полиције напомињу да је искључиви мотив извршења овог кривичног дјела користољубље те се потпуно искључује мржња и национална нетрпељивост као мотив извршења овог кривичног дјела. 

Началеник Иванић је рекао да је осумњичени за ово тешко убиство, највјероватније, 29.априла око 23 часа боравио у кући убијеног гдје су конзумирали алкохолна пића, након чега је између истих дошло до вербалног, а потом и физичког обрачуна. 

Осумњичени је, потом, искористио непажњу оштећеног и задао му више удараца тупим предметом у предјелу главе након чега су наступиле смртне посљедице. 

Иванић је додао да је осумњичени након извршене криминалистичке обраде извршио показивање лица мјеста извршења кривичног дјела, као и мјеста гдје је одбацио средство којим је извршено кривично дјело, које је изузето и користит ће се као доказ у кривичном поступку. 

Даљим радом и извршеним претресима кућа које користи осумњичени полицијски службеници су пронашли предмете који су отуђени из породичне куће оштећеног. 

''Сви пронађени предмети су одузети и користиће се као докази у даљем поступку'', истакао је начелник Центра јавне безбједности Приједор Далибор Иванић. 

Осумњичени ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу данас у току дана на даље поступање бити спроведен у Окружно тужилаштво Бањалука. 

По полицијским сазнањима, А.Б. је вишеструки повратник у чињењу кривичних дјела крађа, тешка крађа, мучење, убијање и злостављање животиња, угрожавање сигурности, недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја и силовање у покушају. 

Убијени Алић је живио сам, а примао је пензију из Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана