Пијан пуцао из гасног пиштоља

Srna
Foto: pixabay

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске станице Прњавор ухапсили су мушкарца из тог града чији су иницијали М.М. јер је пијан пуцао из гасног пиштоља.

Према одредбама Закона о јавном реду и миру, овај Прњаворчанин је починио прекршај неовлаштена употреба оружја, а јуче је истовремено ухапшено и лице чији су иницијали Д.М због ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

У саопштењу Полицијске управе Бањалука наводи се да је прњаворској полицији пријављено да је у понедјељак, 10. јануара, на једном паркингу, непознато лице из аутомобила "ауди" испалило више хитаца из неутврђене врсте оружја.

"На лицу мјеста пронађено је више испаљених чаура из гасног пиштоља. Оперативним радом, пронађено је и заустављено поменуто возило, а М.М. је добровољно предао стартни пиштољ блоу Ф92 са два оквира без муниције“, наводи се у саопштењу.

Полиција је утврдила да је М.М. имао 2,15 промила алкохола у организму, лице Д.М., које је било путник у "аудију" - 1,17, а о свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Прњавор.

У Улици Симеуна ђака у Бањалуци јуче је ухапшено лице из тог града чији су иницијали Д.Г. за којим је расписана потрага по наредби бањалучке Полицијске управе, те је у току криминалистичка обрада лица.

Истог дана је у Крфској улици ухапшено лице из Сарајева чији су иницијали М.А. за којим је расписана потрага по наредби полиције из Модриче.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука јуче је евидентирано пет кривичних дјела, те по једно нарушавање јавног реда и мира и саобраћајна незгода у којој није било повријеђених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана