“Пежоом” прегазио трогодишњака

Небојша Томашевић
“Пежоом” прегазио трогодишњака

Лакташи - Трогодишњи Горан Д. је погинуо, а његова полусестра Јелена Р. (15) тешко је повријеђена када их је ударио “пежо” којим је управљао њихов комшија Бојан Маричић (24) у Бакинцима код Лакташа.

Несрећа се догодила у недјељу око 19 часова недалеко од куће страдале дјеце.

У овој трагичној несрећи тешко је повријеђен и возач “пежоа” Маричић. Са њим се у моменту несреће у аутомобилу налазио и Радослав Цвикић (38), који је прошао са лакшим повредама.

Само пола часа касније и неколико километара даље на подручју Лакташа у мјесту Довићи погинуола је пјешак Драгојла Ђукић (55) из Лакташа. Њу је ударио “рено”, који је возио њен суграђанин Мирко Рудић (20).

Несрећа у којој је погинуо трогодишњак оковала је Бакинце у црно, а бројни мјештани овог села од шока не могу да дођу себи. Комшије препричавају да је возач “пежоа” изгубио контролу над аутомобилом, прешао у супротну траку и ударио дјецу која су се враћала из оближње продавнице. Након тога се преврнуо.

Извор близак истрази је казао да је дјечак на мјесту остао мртав, док је дјевојчица остала заробљена испод возила. Истакао је да се сумња да је велика брзина главни узрок несреће.

Први у помоћ настрадалима у овој несрећи притрчао је мјештанин Бакинаца Ненад Ђурић, који је казао да га и сада због свега пролази језа.

- Сједио сам испред продавнице са још неколико људи када се зачула шкрипа гума, а затим и јак удар. Одмах смо сви устали и први сам стигао до мјеста несреће. Видио сам по њиви разбацану дјечију одјећу и малог Горана како лежи. То ме шокирало. Одмах сам му притрчао, узео га у наручје, дозивао га, али се није јављао, а ноге су му биле већ хладне. Док сам њега држао, зачуо се глас дјевојчице, за коју нисам ни знао да је испод аута - испричао је Ђурић.

Он је додао да се тад окренуо и видио да дјевојчица лежи испод аутомобила.

- Убрзо смо сви ми који смо били ту притрчали, извукли је. Видјело се да је и возач “пежоа” тешко повријеђен и извукли смо и њега. Убрзо је стигла Хитна помоћ и одвезла дјевојчицу и њега у болницу - испричао је Ђурић.

Из бањалучке болнице је саопштено да је дјевојчица оперисана и да је ван животне опасности. Наводећи иницијале Маричића рекли су да је он задобио тешке повреде главе и да је тренутно стабилно.

Из ЦЈБ Бањалука јуче је саопштено да ће више детаља о несрећи у Бакинцима, али и оној у Довићима код Лакташа, бити познато након истраге.

- Полиција је обавила увиђај. О свим прикупљеним сазнањима обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио истрагу с циљем утврђивања околности под којима су се догодиле саобраћајне несреће у Бакинцима и Довићима и одговорности учесника - рекла је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

Овим несрећама настављен је трагични низ страдања на путевима у БиХ посљедњих дана. Током протеклог викенда шест особа погинуло је у четири одвојене саобраћајне несреће на путевима код Мостара, Посушја и Теслића.

Прегазио брата

Велика трагедија догодила се недјељу и у Грачаници, у породици Мирсада Омеровића, када је седмогодишњи дјечак возилом згазио свог једноипогодишњег брата.

Несрећа се догодила када је седмогодишњак ушао у откључани БМЊ, упалио га и кренуо уназад. Том приликом ударио је брата, који је био иза возила.

Дијете је хитно пребачено у локални дом здравља, али, нажалост, није издржало у борби за живот. У Тужилаштву Тузланског кантона су казали да је покренута истрага да би се утврдиле околности под којима је дјечак ушао у аутомобил и упалио га.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана