Петорка оптужена за шверц цигарета вриједних више од 100.000 КМ

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО – Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против пет особа којом их терети за неовлашћен промет цигаретама без акцизних маркица у вриједности већој од 100.000 КМ.

Оптужени су Ранко Вуковић (54), Ведран Вуковић (42),  Славомир Пејовић (49), Недељко Мијовић  (48) сви из Фоче, те Недељко Шаренац (53) из Високог.

Оптужница их терети да су заједно учествовали у превозу цигарета које нису обиљежене маркицама ради даље продаје и са циљем остваривања незаконите имовинске користи. Како се наводи у оптужници,  већу количину цигарета с набавили Шаренац и Ранко Вуковић.

Оптужени су цигарете транспортовали широм БиХ у више наврата у количинама од 2.500 до 9.850 кутија. Укупно су покушали да прокријумчаре 23.850 кутија цигарета вриједних више од 100.000 КМ ради даље продаје, али су их открили и у томе спријечили слижбеници Граничне полиције БиХ и других надлежних агенција за провођење закона

Оптужене терете да су незаконито стављали у промет производе који нису обиљежени контролним и порезним маркицама на начин прописан порезним законодавством БиХ. На тај начин су починили кривично дјело недозвољен промет акцизних производа. Оптужница је прослијеђена суду БиХ на потврђивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана