Пет особа пријављено Тужилаштву у Приједору: Малверзацијама оштетили РС за 2,6 милиона КМ

Ј. С.
Пет особа пријављено Тужилаштву у Приједору: Малверзацијама оштетили РС за 2,6 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Пет особа из Приједора пријављено је Тужилаштву у овом граду због сумње да су малверзацијама са државним земљиштем оштетили буџет Републике Српске за око 2,6 милиона марака.

Осумњичени су С. В, Р. Б, Д. Г, В. М и М. К. из Приједора, а Министарство унутрашњих послова  РС (МУП РС) их терети да су омогућили да Рудник жељезне руде “Љубија” из Приједора и “Нискоградња Марјановић” из овог града на земљишту РС, бесправно изграде стамбено-пословни објекат.

Према непотврђеним информацијама осумњичени су директор РЖР “Љубија” Станко Вуковић, нотар Ранко Бакић, виши стручни сарадник за имовинско-правне послове у РУГИП-у у Приједору Даница Гламочанин, самостални стручни сарадник за управно-правне послове у Одјељењу за просторно уређење Вера Марјановић и начелница Одјељења за просторно уређење у Приједору Мирјана Комљеновић.

- Првопријављени С. В. осумњичен је за злоупотребу службеног положаја, другопријављени Р. Б. за злоупотребу службеног положаја и фалсификовање или уништавање службене исправе, Д. Г. за злоупотребу службеног положаја, а четвртопријављена В. М. и петопријављена М. К. за несавјестан рад у служби - саопштили су из МУП-а РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана