Пензионер усмртио зеленаша?

Н. Т.
Пензионер усмртио зеленаша?

Тузла - Пензионер Заим Ризвић (63) из Тузле ухапшен је јуче због сумње да је из аутоматске пушке убио суграђанина Нусрета Суљкића званог Син (44), сазнаје "Глас Српске".

Ризвић је Суљкића усмртио испред своје куће у тузланском насељу Батна јуче око 12 часова. Према незваничним информацијама, сумња се да је мотив убиства каматарски дуг.

Очевици догађаја су испричали да се све одиграло веома брзо када је Суљкић након доласка до куће Ризвића изашао из свог "мерцедеса".

- Када је паркирао и кренуо према кући, изашао је Ризвић и испалио рафал према њему. Све се десило брзо, па нико није добро ни видио цијели догађај. Изгледа да је Ризвић само чекао да Суљкић дође па да га убије - казао је један од очевидаца не желећи да се представи.

Портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић, наводећи иницијале, потврдио је да је Ризвић ухапшен због убиства.

- Током увиђаја овог догађаја полиција је на мјесту злочина пронашла 11 чаура. Убијени Н. С. је имао више рана од метака по тијелу. Мотив убиства и други детаљи биће познати када се истрага заврши - рекао је Арнаутовић.

Комшије Ризвића јуче су биле шокиране овим случајем и сви кажу да он није био склон насиљу.

- Није показивао било какве облике насиља, нити се могло наслутити да је спреман да убије некога. Он је био у пензији и додатно је зарађивао тако што је по кућама носио дрва и угаљ, те ложио ватру људима који би то од њега затражили. Причало се да су он и Суљкић имали неке неријешене новчане другове, али то нико не зна тачно - казао је један од комшија Ризвића не желећи да се представи.

Убијени Суљкић је познат у Тузли по тучама, а његово име довођено је и у везу са зеленашењем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана