Пећ проузроковала смрт оца, сина и пријатеља на језеру Снијежница код Теочака

Сања Амиџић
Пећ проузроковала смрт оца, сина и пријатеља на језеру Снијежница код Теочака

Теочак - На згаришту викендице у којој су протеклог викенда смртно страдали Санел Саша Ибрахимовић (41), његов малољетни син Ведин (13) и пријатељ Сафет Мехић (51) на обали језера Снијежница код Теочака, пронађена је пећ на дрва, због чега се претпоставља да је она проузроковала трагични пожар.

Трагедија се догодила у суботу око 22 часа када је ватра букнула у дрвеној викендици у којој су највјероватније у тим тренуцима спавали Ибрахимовић, његов син и Мехић, који је власник објекта.

Како су рекли у Кантоналном тужилаштву у Тузли, дежурни тужилац је након увиђаја наредио вјештаку противпожарне струке да утврди узрок избијања ватре.

- У објекту током боравка преминулих није било струје, тако да вјештак електроструке неће ни радити истрагу. Обдукцијом је утврђено да су лица преминула усљед гушења, а њихова тијела су касније у пожару потпуно угљенисана - казали су у Кантоналном тужилаштву.

Додали су да тијела настрадалих није могуће препознати, због чега ће накнадно утврђивати идентитет настрадалих како би били у потпуности сигурни да се ради о поменутим особама.

Према ријечима очевидаца који су били са друге стране језера, ватра је избила у вечерњим сатима и буквално је брзином муње прогутала дрвену викендицу.

- Угледали смо пламен, али због неприступачног терена нисмо одмах успјели стићи да је покушамо угасити. Некако смо успјели да се пробијемо до објекта, али све је било касно. Нашли смо само пепео - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Додао је да нису знали колико је особа било у викендици и да је то утврђено по доласку надлежних служби.

Према њиховим ријечима, дрвени објекат направио је Мехић, који је ту долазио на одмор и пецање рибе, а кобног дана у посјету му је дошао и пријатељ са дјететом.

Како се још могло чути у Теочаку, Ибрахимовић је живио у оближњем Средњем Трнову са још два сина Аленом (14) и Тајсиром (12), који су, на сву срећу, тада остали код куће.

- Чула сам да су живјели тешко и једва састављали крај с крајем. Често су им у њиховом преживљавању помагали људи добре воље, као и сам Мехић, купујући им основне животне намирнице - казала је мјештанка која је жељела да остане анонимна.

Према тамошњих причама, Ибрахимовић се развео од супруге прије десет година, а дјеца су остала с њим. Она се преудала и сада живи у Србији. Мехић је био ожењен и живио је у Тузли, док му супруга живи у иностранству.

Жртве

У пожарима ове године широм БиХ страдало је више особа. Нумо Каљанац (78) из села Заграђа код Олова смртно је страдао прошле седмице у пожару док је палио коров на ливади. Исте судбине био је Недо П. (79) из Прњавора, који се 20. марта угушио димом док је палио коров. На сличан начин три дана касније страдао је и Душан Ољача (77) из Новог Града. Ифета О. (85) из Сребреника и њен двоипогодишњи праунук Р. Р. смртно су страдали 8. марта када је њихову кућу захватио пожар у избјегличком насељу Луке код Сребреника. Ово су само неки од случајева са страдалима у пожарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана