Пао дилер по потјерници, нађени фалсификовани еври

Небојша Томашевић
Пао дилер по потјерници, нађени фалсификовани еври

ДОБОЈ - Полиција је ухапсила Ивицу Матковића (58) из Брода на основу потјернице Интерпола, а том приликом са њим је у возилу био Игњац В. код кога је пронађено 594 фалсификоване новчанице од по 100 евра, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, за Матковићем је потјерница расписана због сумње да је  починио кривично дјело неовлашћене производње и промета опојних дрога.

- Приликом хапшења И.М. са њим је затечено лице иницијала И.В. са подручја општине Брод против кога ће Тужилаштву БиХ бити поднесен извјештај за извршено кривично дјело кривотворење новца. Наиме, на основу Наредбе Окружног суда у Добоју извршен је претрес објеката које користи лице И.В. приликом чега су полицијски службеници пронашли и одузели 594 фалсификоване новчанице у апоенима од 100 еура - наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће И.М. данас бити предан у надлежност Суда БиХ.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да буду опрезни приликом новчаних трансакција и обрате пажњу на изглед новчаница, те да уколико посумњају да је новчаница неисправна, односно кривотворена исто пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број телефона „122“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана