»Пало« седам провалника из Бањалуке

Срна
»Пало« седам провалника из Бањалуке

Бањалука - Седам лица ухапшено је на подручју града Бањалука због сумње да су од 29. октобра прошле до 20. априла ове године починили 20 кривичних дјела и тако причинили материјалну штету од 20.000 КМ, потврђено је у ЦЈБ Бањалука.

Они су ухапшени у акцији “Сјенка” послије претреса кућа, станова, помоћних објеката и возила које користе.

Полиција је изузела одређене одјевне предмете који су кориштени приликом извршења кривичних дјела, сим картице, мобилне телефоне, рачунаре, нелегално оружје и муницију различитог калибра, рекла је Срни портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

Она је истакла да су ухапшени осумњичени за девет тешких крађа, за покушај једне тешке крађе и десет прикривања, те да ће пронађени предмети послужити као доказ у кривичном поступку.

Према њеним ријечима, осумњичени су за провале у маркете и киоске користили подесни алат, а затим крали разне врсте цигарета које су продавали трећим лицима, чиме су причинили противправну имовинску корист од 20.000 КМ.

У току је криминалистичка обрада над ухапшенима.

Све даље мјере и радње биће предузимане по инструкцијама поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, под чијим надзором је и обављено хапшење.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Александар Вучић /24/, Ђорђе Брнић /24/, Јовица Грујић /23/, Немања Умјеновић / 24/, Владимир Станић /28/, Срђан Мацановић /24/ и Жељко Грубор /24/ из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана