Откривено ко је особа ухапшена због убиства Башића: Осуђивани Приједорчанин наводно повезан са злочином

Небојша Томашевић
Foto: Приједор Данас

БАЊАЛУКА - Далибор Раилић звани Дуги из Приједора, који је раније осуђиван, је особа која је ухапшена и предата Окружном тужилаштву у Приједору оквиру истраге убиства начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама Раилић је након предаје тужилаштву послије обраде пуштен, али га је полиција опет ухапсила. Није саопштена његова улога у овом злочину нити други детаљи.

Раније из Министарства унутрашњих послова саопштено да је у оквиру истраге убиства Башића приведено више десетина лица који се могу довести у везу са тим злочином.

-  У овим активностима МУП сарађује са представницима других полицијских агенција, а све активности се спроводе под надзором надлежног тужилаштва. Лице Д. Р. из Приједора је након криминалистичке обраде у полицији предато у даљу надлежност  тужиоцу  Окружног јавног тужилаштва у Приједору - саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Раилић је познат по чињењу кривичних дјела, а раније био осуђен и на 32 мјесеца због покушаја убиства суграђанина Николе Вучковића. Та казну му је 2011. године помиловањем  смањена за шест мјесеци. Он је злочин починио 29. новембра 2007. године. Против њега је 2020. године потврђена оптужница због тога што је са још једном особом Приједорчанина више пута избо ножем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана