Отац пријавио гинеколога због смрти бебе

Агенције
Отац пријавио гинеколога због смрти бебе

Приједор - Харис Тахировић из Козаруше код Приједора поднио је пријаву против гинеколога приједорске болнице Томислава Јекића у којој се наводи да је нестручним прегледом његове супруге Арнеле у деветом мјесецу трудноће проузроковао смрт њихове бебе.

Тахировић је федералним медијима испричао детаље стравичне ноћи између 30. и 31. марта, када је једва спасен живот његове супруге, а дијете царским резом рођено мртво.

- Када је моја супруга осјетила болове, одвезао сам је у болницу у Приједору. У том периоду је већ била ушла у девети мјесец трудноће, а примио ју је дежурни гинеколог Јекић. Урадио је ултразвук и дијете је било живо, све је било у реду - испричао је Тахировић, додавши да је љекар послије тога Арнелу прегледао руком, и том приликом је раскрварио.

Након прегледа, према ријечима Тахировића, доктор Јекић их је послао у Универзитетски клинички центар Бањалука, уз образложење да у приједорској болници немају инкубатор.

- Тако раскрвављену, након што ју је натрпао ватом, послали су нас у Бањалуку. Љекар који нас је примио био је веома љут и галамио је на медицинску сестру која је дошла с нама у пратњи. Рекао је да овакав случај није имао у десет година рада, да је у питању убиство и бахатост љекара - испричао је Тахировић.

Казао је да су љекари Арнелу породили царским резом.

- Након операције саопштио ми је да је дијете мртво и да ми је супруга у животној опасности, да је изгубила доста крви - рекао је он, додавши да је трудноћа од почетка била уредна.

Из УКЦ-а у Бањалуци су казали да су Тахировићеву збринули 31. марта, те да је послије опоравка пуштена кући.

Љекар Томислав Јекић потврдио је да је као дежурни гинеколог примио пацијенткињу која је у 35. недјељи трудноће имала контракције.

- Према правилима наше службе, санитетом сам је упутио у УКЦ Бањалука. У тренутку слања и мајка и дијете су били добро. И ја сам затечен исходом - казао је Јекић.

Из полиције је потврђено да је Тахировић поднио пријаву против љекара и да се ради на испитивању истинитости чињеница наведених у пријави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана