Осумњичени за убиство монаха оперисан, његово здравствено стање за сада стабилно

Небојша Томашевић
Осумњичени за убиство монаха оперисан, његово здравствено стање за сада стабилно

БАЊАЛУКА – Драган Шево (40), који је јуче ухапшен због сумње да је убио монаха Стефана Ачића (62) у манастиру Глоговац код Шипова, оперисан је ради збрињавање повреде грудног коша и за сада је његово здравствено стање стабилно.

Саопштио је то Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске наводећи иницијале пацијента.

Из ове установе наводе да је пацијент јуче у 16.15 часова санитетским возилом Дома здравља Бањалука довезен у Ургентни центар УКЦ-а те је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење УКЦ-а.

Шево је осумњичен да је монаха Стефана усмртио у понедјељак око 19 часова у трпезарији манастира Глоговац. Претходно је вечерао са монахом те га након тога два пута убо ножем у груди.

Обдукцијом је утврђено да је Ачић преминуо усљед искрварења након што му је ножем пробијена плућна артерија.

Шево је након што се скривао два дана ухапшен јуче послијепоподне у мотелу "Нана" у Бањалуци, а током полицијске акције сам се повриједио ножем пријетећи да ће се убити.

Шево је из мотела изнесен на носилима те је возилом Хитне помоћи превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске. Од њега је одузет нож којим се повриједио и који ће бити послат на вјештачење како би било утврђено да ли је њиме починио злочин.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач казао је након хапшења да је полиција покушала да преговара са осумњиченим, али је он то одбио.

- Пријетио је да ће се убити па су у мотел упали припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и ухапсили га. Током интервенције је повријеђен, али је стабилно. Пребачен је у болницу и биће процесуиран - рекао је Лукач.

Шево је прије хапшења лоциран у мотелу "Нана" у Бањалуци, гдје је изнајмио собу.

Након што су га лоцирали, пред мотел је стигао велики број припадника полиције, САЈ-а, али и Лукач и директор Полиције РС Синиша Кострешевић. Лукач је потврдио да је полиција контролисала све хотеле и мотеле у Бањалуци и да су тако открили гдје се налази осумњичени. Истакао је да су контролисали и друге објекте и куће особа са којима је осумњичени могао бити у контакту.

Према нашим сазнањима, Шево је био у дуговима "до гуше", а прогањали су га каматари. Претпоставља се да је злочин починио како би се домогао новца да оплати та дуговања. Из манастира је након убиства монаха Стефана нестало око 100 КМ.

Шевини познаници причају да је он некада радио као пекар и да је стално носио нож.

Полиција је ухапсила и мушкарца који је Шеву довезао аутомобилом до манастира, сачекао га, па га одвезао у Бањалуку.

- Приведени возач је изјавио да није знао шта се десило те је рекао да је Шеву само довезао и сачекао га испред манастира пола сата, након чега су се вратили у Бањалуку - рекао је извор близак истрази. Није саопштено да ли је осумњичен као саучесник у убиству као ни његов идентитет.

Монах Стефан јуче је сахрањен у манастиру Глоговац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана