Осуђен на 25 година због силовања аутостоперке

GS
Осуђен на 25 година због силовања аутостоперке

АВИЊОН – Рубино Хусовић (33), држављанин Босне и Херцеговине проглашен је кривим и осуђен на 25 година затвора због тешког дјела силовања аутостоперке, септембра, 2021. године.

Судско вијеће Регионалног суда департмана Воклиз једногласно је донијело ову осуђујућу пресуду која подразумијева и доживотну забрану уласка на француску територију.

Како француски медији преносе, суђење је трајало свега три дана, а Хусовић је већ првог дана признао све што му се ставља на терет. Као својеврсно оправдање он је навео да је његов живот био обиљежен породичним насиљем у БиХ, али суд то није узео у обзир као олакшавајућу околност.

Подсјетимо, он је 25. септембра, 2021. године у мјесту Сенас покупио двоје аутостопера, млади пар, који су путовали у правцу Лурмарена.

Још увијек је био дан и они су сјели у Хусовићев алфа ромео. Међутим, већ након неких 10 километара, Хусовић је зауставио аутомобил, истјерао их вани и наредио да клекну и ставе руке иза главе.

Тада почиње права ноћна мора за двоје младих људи, јер Хусовић вади оружје и под пријетњом пиштољем им узима новац и мобилне телефоне.

Жртве су се у први мах успротивиле, али када су видјели оружје, нису имали другог излаза. Он је затим наредио дјевојци да се скине и да га задовољи, док је држао пиштољ на челу њеног момка. Она се опирала, али је Хусовић постао агресиван и силовао је пред момком.

Хусовић тада сједа у ауто и бјежи, а млади пар упада у прву кућу и зове полицију. Хусовић је пронађен захваљујући снимцима камеа видео надзора када их је покупио у Сенасу, али и на основу описа аутостопера. Полиција га је пронашла у приколици у близини мјеста гдје је и покупио аутостопере, а у његовом аутомобилу је пронађен пиштољ као и личне ствари аутостопера

Иако је током суђења закључено да се ради о патологији психотичног типа, то није утицало на чињеницу да је он признао све што му се ставља на терет, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана