Оштетиле предузеће Дариво за 22.000 КМ

Н. Т.
Оштетиле предузеће Дариво за 22.000 КМ

Брод - Шеф у Одјелу за финансије општине Брод Радојка Попадић и радница Павловић банке Тања Ракић пријављене су добојском Окружном тужилаштву јер су разним малверзацијама оштетиле предузеће "Дариво" за више од 22.000 КМ.

Из ЦЈБ Добој је, наводећи иницијале, саопштено да Попадићеву терете за злоупотребу службеног положаја, а Ракићеву за несавјестан рад у служби.

Према полицијском извјештају Попадићева је од Павловић банке тражила да општини исплати више од 87.000 КМ на основу банкарске гаранције на име закупа Градских базена у Броду и утрошка електричне енергије током пословања базена. Закупац је било предузеће "Дариво", а гарант за исплату закупнине била ја Павловић банка.

У банкарску гаранцију није упадала обавеза исплате новца за трошкове електричне енергије, али је Попадићева од банке тражила да исплати и за те трошкове више од  22.000 КМ. Ракићева је пријављена тужилаштву јер је знала да захтјев Попадићеве за исплату новца на име банкарске гаранције није исправан, али га је одобрила.

- Ракићева је знала да банка на овај начин општини Брод осим за дио неплаћене закупнине и камата на њих, плаћа и рачуне за утрошак електричне енергије током пословања  Градских базена. Та обавеза надокнаде за неплаћене трошкове електричне енергије није наведена у банкарској гаранцији нити у Уговору о закупу између предузећа "Дариво" и општине Брод -  наводи се у полицијском извјештају.

Према незваничним информацијама банка је након исплате новца општини Брод, од власника предузећа "Дариво" одузела имовину како би надокнадила новац који је исплатила на име гаранције. На тај начин предузеће "Дариво" чије власник Драган Радичић је оштећено за више од 22.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана